KALDERE:  Over helgen gjelder det å finne frem paraplyen. Det blir våtere og kaldere. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix
KALDERE: Over helgen gjelder det å finne frem paraplyen. Det blir våtere og kaldere. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB ScanpixVis mer

Nyt sommeren nå!

Neste uke blir kaldere og våtere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trodde du sommerværet skulle vare evig? Da tok du feil. Nyt varmen mens du kan. Mot slutten av helga blir det kaldere og våtere i hele landet.

- Det blir fint og varmt i helga, men på søndag ettermiddag kommer bygene inn over store deler av Øst- og Sørlandet. Vestlandet kan vente seg bygene allerede lørdag kveld, sier vakthavende meteorolog ved Metrologisk Institutt, Ingrid Bentsen til Dagbladet.

Finest i Nord Nord-Norge blir værvinner, med litt regn på lørdag, ellers opphold og lange perioder med sol. 

- Temperaturene vil ligge mellom 10 og 12 grader, så særlig varmt blir det ikke, sier Bentsen.

Fra mandag vil det bli betydelig kaldere i Sør-Norge, og temperaturene vil synke med 10 grader.

- Finværet kommer hvert fall ikke tilbake i løpet av den kommende uka. Kort oppsummert blir det enkelte byger, men med perioder med sol. Temperaturene vil ligge mellom 15 og 20 grader. Nord-Norge får det noe kaldere, sier Bentsen.

Får en helomvending Hun får støtte av Stig-Arild Fagerli, meteorolog hos StormGeo.

- Vi får en helomvending, det blir mer skyer og kaldere. Det blir en del skyer og nedbør over Sør-Norge, og vi fåt et værbilde som likner det vi hadde i juni, sier han.

Fra mandag av kan vi altså vente oss mer skyer og kaldere vær, over hele landet. De varme vindene fra Middelhavet erstattes nå med kaldere luftstrømmer fra Barentshavet.

- Lavtrykkene kommer inn over Skandinavia, så snart er det slutt på det varme sommerværet, sier Fagerli. Skal vi tro prognosene, kommer ikke finværet tilbake på en stund.

Kan fort snu - Vi går mot en periode med ustabilt vær, men det er fortsatt mye igjen av sommeren. Ting kan fort snu, sier Bentsen. Også er det jo sånn at 20 grader er mer normalt enn 30. Vi kan nesten ikke forvente å ha det så varmt som vi har det nå.

Men Fagerli kommer med noen avsluttende godord:

- Det kan absolutt bli fint og varmt igjen. På denne tiden av året skifter prognosene fort, så det er bare å være positive.