NYT: Trump presset Australias statsminister

Donald Trump skal nylig ha lagt press på Australias statsminister Scott Morrison for å få hjelp til å sverte Russland-granskingen og stille ham i bedre lys.

KONTAKTET AUSTRALIAS STATSMINISTER: Donald Trump. Foto: AP Photo/Evan Vucci
KONTAKTET AUSTRALIAS STATSMINISTER: Donald Trump. Foto: AP Photo/Evan Vucci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det melder avisa New York Times , som har snakket med to offentlig ansatte med kjennskap til innholdet i samtalen mellom presidenten og Morrison. Ifølge de to var samtalen et nytt eksempel på at USAs president utnytter diplomatiet til mulig personlig vinning.

Det amerikanske justisdepartementet bekrefter mandag at presidenten har snakket med statsministeren i Australia og flere andre statsledere, men sier det skjedde på vegne av og etter forespørsel fra USAs justisminister William Barr.

Gransker gransking

- På justisminister Barrs anmodning har presidenten kontaktet andre land for å be dem om å introdusere justisministeren og herr Durham for passende tjenestemenn, sier departementets talsperson Kerri Kupec.

Statsadvokat John Durham leder etterforskningen av spesialetterforsker Robert Muellers Russland-granskning og skal være på jakt etter bakgrunnen for at den kom i gang.

Scott Morrisons kontor bekrefter samtalen med Trump og sier at Australias regjering alltid er beredt til å hjelpe og samarbeide og bidra til å kaste lys over saker som er under etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer