Nyt våren

Strålende sol og temperaturer mellom 10 og 15 grader i store deler av landet har gitt en forsmak på sommeren. På Nesodden utenfor Oslo benyttet enkelte også anledningen til å bade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren kom på forskudd i år. Målinger gjort ved Meteorologisk institutt viser at hele landet hadde plussgrader i helga. Varmest var det i Trøndelag, hvor målingene i går formiddag viste 15 plussgrader. Også i lavlandet i Sør-Norge har været vært rent sommerlig.

- Så langt i april har vi en gjennomsnittstemperatur på 6,1 grader i Oslo. Det er rundt en og en halv grad høyere enn normalen er for Oslo, sier sjefmeteorolog Roar Hansen, ved Storm Weather Center.

Unormalt varmt

- Det er normalt med høye temperaturer opp mot 20 grader i april, men det er unormalt at varmen pågår over så lang tid som det har gjort, sier Hansen. Han får støtte av meteorolog Arild Menzoni.

- Temperaturene i april har ligget noen grader høyere enn normalt for årstida, sier han.

- Selv om det har vært varmt, har vi ikke hatt noen rekorder denne måneden, forteller Hansen. Varmerekordene må vi to år tilbake for å finne.

Kjøligere framover

Men smaken på sommeren kan være kortvarig, skal vi tro varslingen fra meteorologene.

Allerede fra i morgen skal det skye til og bli kaldere.

- Vi kommer til å få et tilbakeslag når det gjelder været den nærmeste uka. På Østlandet vil det bli mer skyer med muligheter for litt regn, og temperaturene vil synke ned mot fem grader, forteller Menzoni.

ÅRETS FØRSTE BAD: Kaldt vann til tross, i helga var det mange som nøt sola og årets første bad på Nesodden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer