Nyt varmen mens du kan. Til uka stuper temperaturen med ti grader - og blir der

Bor du på Østlandet kan du si farvel til sommertemperaturen i morgen. 

SOMMER: Sol- og sommervarme har inntatt hovedstaden, og mange har tatt turen ut for å nyte det fine været på Tjuvholmen i Oslo.
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SOMMER: Sol- og sommervarme har inntatt hovedstaden, og mange har tatt turen ut for å nyte det fine været på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyt været mens du kan. Det er Meteorologisk institutts oppfordring til sol- og varmeglade nordmenn.

For i neste uke kommer go'været nær sagt hele Norge har nytt den siste uken til å forsvinne. Allerede nå kan meteorologene varsle et temperaturfall på rundt ti varmegrader.

Temperaturfall

Bor du på Østlandet har du ikke lang tid igjen før du igjen må ta på deg mer tøy.

- Det blir kjøligere på søndag og temperaturfallet blir ganske stort. Rundt ti til tolv grader i forhold til i dag, sier vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt Trond Lien til Dagbladet.

Og det blir altså ikke bedre utover uka. Meteorologen kan melde om temperaturer på rundt ti grader, skiftende skydekke og muligheter for nedbør på Østlandet.

Det samme gjelder også for Vestlandet.

- Men de får gleden av finvær også på søndag, sier Lien.

STRAND OG GRILLMAT: Björk Jonasdottir (2) og Edvin Jonasson (6) fra Oslo koser seg på Bygdø Sjøbad i Oslo med strand og grillmat. Sol- og sommervarme har inntatt hovedstaden, og mange har tatt turen ut for å nyte det fine været.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STRAND OG GRILLMAT: Björk Jonasdottir (2) og Edvin Jonasson (6) fra Oslo koser seg på Bygdø Sjøbad i Oslo med strand og grillmat. Sol- og sommervarme har inntatt hovedstaden, og mange har tatt turen ut for å nyte det fine været. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Likt vær

I Midt-Norge er trenden den samme som ellers i landet, men her kommer temperaturene til å falle allerede i dag.

- Og utover neste uke blir temperaturene liggende ganske lavt. Det blir kjølig også her, sier meteorolog Lien.

Nord-Norge er den eneste landsdelen som skiller seg litt ut i værtype. Her har det vært forholdsvis kjølig den siste uka, og på søndag kan temperaturene krype under 0. Det er også meldt snø.

Utover neste uke blir været imidlertid ganske likt som ellers i landet, men det blir kaldere i nord enn i sør.

- Det blir en kjølig værtype til uka med vind fra nordlig kant. Det blir kanskje ikke så mye nedbør, og etter hvert blir vinden mer østlig. Det kommer da til å bedre seg litt i Nordland i Troms, men i Finnmark kommer det til å henge noen snøbyger igjen, sier meteorologen.

TJUE GRADER I OSLO: I slutten av Mars kom den første varmebølgen til hovedstaden, også da var det storm i nord. Slik feiret Oslo-folket sola og de 20. varmegradene. Video: Dagbladet Vis mer Vis mer

Mellom to systemer

Akkurat nå ligger Norge mellom to store værsystemer: et i Atlanterhavet og et som ligger over Russland.

Det noe ustabile været skyldes at vi ligger midt i mellom disse værsystemene, ifølge meteorologen.

- Det gjør været litt ubestemmelig. Vi ligger liksom litt i ingenmannsland, sier Lien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer