Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været de neste ti dagene:

Nyt varmen. Nå er det slutt

Sola forsvinner, men meteorologen trøster seg med at det blir mer corona-vennlige temperaturer.

UTEPILS I VARMEN: I coronotida har Oslo stengte ølkraner, men kompisene Jørn Fors og Inge Ruud Eidsvoll fant løsningen. Onsdag nøt de en pils på Signalen pub på Nesoddtangen, hvor det ikke er forbud mot alkoholservering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UTEPILS I VARMEN: I coronotida har Oslo stengte ølkraner, men kompisene Jørn Fors og Inge Ruud Eidsvoll fant løsningen. Onsdag nøt de en pils på Signalen pub på Nesoddtangen, hvor det ikke er forbud mot alkoholservering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Sommerfølelsen som har herjet hovedstaden og andre deler av landet den siste tida, blir satt på pause den neste uka.

Uvanlig varme dager

Etter noen uvanlig varme dager på Østlandet og i Sør-Norge kommer det litt kaldere vær inn mot helgen. De unormalt høye temperaturene skylde et høytrykk som har før med seg varm luft fra Sør-Europa.

BADETEMPERATUR: Folk koste seg i det flotte sommerværet med sol og bad på stranda på Paradisbukta på Bygdøy i Oslo onsdag. Mange av hovedstadens innbyggere strømmet til byens populære badeplasser i det varme været. Men nå snur det, ifølge meteorologene. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
BADETEMPERATUR: Folk koste seg i det flotte sommerværet med sol og bad på stranda på Paradisbukta på Bygdøy i Oslo onsdag. Mange av hovedstadens innbyggere strømmet til byens populære badeplasser i det varme været. Men nå snur det, ifølge meteorologene. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

- Da skiftes denne lufta fra sør ut med nordlige vinder som kommer fra Arktis. Da blir det mye kjøligere i store deler av landet, slik det ofte er med luftstrømmer fra nord, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Dagbladet.

Til helga blir det fortsatt en god del sol på Østlandet og i Sør-Norge. I Trøndelag må de belage seg på litt mer nedbør, og jo lenger nord man kommer i landet vil nedbøren øke.

ØL: Mens alkoholservering fremdeles er forbudt i Oslo, tar stadig flere turen over fjorden til Nesodden. Reporter: Øystein Andersen. Video: Celina Morken / Dagbladet TV Vis mer

Mer snø i Nord-Norge

- For Nord-Norge er det definitivt feil vindretning, så her vil nedbøren komme som snø de fleste stedene. I Trøndelag vil man få temperaturer fra fire til seks grader, sier Gislefoss.

Hele landet vil altså få fallende temperaturer fra helga og utover i neste uke.

MYE FOLK: Folk hygget seg i Tøyenparken i finværet onsdag kveld.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MYE FOLK: Folk hygget seg i Tøyenparken i finværet onsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Corona-vennlig temperaturer

- Når vi sender de minste tilbake på skolene i neste uke må man kle på dem litt varmere klær. Du kan si det sånn at det blir mer corona-vennlig temperaturer – altså kaldere. Ettersom ungene skal være mere ute tror jeg det er lurt å pakke med dem regntøyet, sier Gislefoss.

Over helgen vil høytrykket som har vært i sør trekke nordover i landet, og det vil bli gradvis mer sol og bedre vær fra Midt-Norge og nordover.

- Jo lenger nord for Trondheim man kommer jo bedre blir været. Det blir ikke de store temperaturene, men det kan bli mer sol neste uke. Trondheim ligger midt i landet, og får en variabel værtype.

- Hvem blir værvinneren?

- Til helga blir det tidvis veldig fint vær både på vestlandet og på Østlandet. I Bergen og områdene rundt vil det bli godt vær på lørdag, men litt mer skyet på søndag. På østlandet blir det bra lørdag og prognosen er at det blir enda bedre vær på søndag. Det blir bra begge stedene, men tror vi kårer Østlandet som helgas værvinner, sier Gislefoss.

Til uka vil temperaturene falle til rundt ti grader, og det kan bli nedbør en rekke steder. Men andre deler av landet opplever en bedring.

- Ja, neste ukes værvinner blir Nord-Norge. Der kan de vente seg ganske mye pent vær, sier Kristen Gislefoss til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!