Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyter båtlivet i Middagsbukta

- Båten er et perfekt fristed etter en hektisk arbeidsdag. Hadde jeg hatt flere penger, hadde jeg kjøpt større båt, sier Lars Olav Kronstad (36).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronstads 31 fots Windy Scirocco tar seg særdeles godt ut i kveldssola i Oslofjorden. Sju voksne og fem barn befinner seg ombord, da Dagbladet legger til.

- Båt er en livsstil. På sommeren er vi på fjorden hver kveld så sant det er vær til det. Her treffer vi venner, og får nye venner; tidligere i ettermiddag var vi sammen med folk vi ble kjent med på båtferie ved Tjøme i fjor, sier Lars Olav.

Han kjøpte båten brukt. Nyprisen er i overkant av 1,5 millioner kroner.

- Jeg har hatt båt siden jeg var guttunge. Familien er glad i båtlivet, og derfor prioriterer vi som vi gjør. Andre bruker penger på hus eller hytte, sier Lars Olav, som sjøl nyter godt av at folks privatforbruk er sterkt økende: Han jobber med import av merkevarer, blant annet fritidsklær og sjøtøy. Butikken går bra.

- Så du forstår at jeg lever og ånder for sport og fritid, smiler han.

Det er mange andre båtfolk som har ankret opp i legendariske Middagsbukta ved Langåra. Ombord i en hvit, femtifots, tårnhøy luksusaffære som duver i ankerkjettingen, blir amerikanske forretningsmenn traktert av sitt norske vertsskap.

BÅTEIER: - Båten er det beste fristed jeg kan tenke meg. Den er verdt hver øre, sier Lars Olav Kronstad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media