Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt Altinn-trøbbel skal granskes

Tusenvis fikk problemer i går.

IKKE FØRSTE GANG: Slik så det ut på Altinns sider i mars i fjor. Faksimile: ALTINN/SCANPIX
IKKE FØRSTE GANG: Slik så det ut på Altinns sider i mars i fjor. Faksimile: ALTINN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De driftsansvarlige i Brønnøysundregistrene skal tirsdag kartlegge hvorfor det mandag oppsto problemer med innlogging på Skatteetatens nettportal Altinn.

Stor pågang hos Altinn førte til at nettstedet mandag ettermiddag og kveld var ustabilt. Mange fikk problemer med å logge seg inn, melder NRK.

Mandag var siste frist for å levere selvangivelse for bedrifter som hadde fått utsatt frist. I tillegg ble skatteoppgjøret klart samme dag, noe som førte til at tusenvis av mennesker ville sjekke dette. Pågangen ble derfor stor.

Også i mars i år var det problemer med å logge seg inn på Altinn. Den gang uttalte informasjonsansvarlig i Altinn, Jørgen Ferkingstad, at systemet er laget for å tåle stor pågang, men at det oppsto en teknisk feil som gjorde at man måtte stenge tjenesten midlertidig for å unngå fullstendig kollaps.

Tirsdag morgen skal de driftsansvarlige møtes for å forsøke å kartlegge problemet. Mandag kveld var det foreløpig ingenting som tydet på at det var snakk om samme feil som oppsto i mars, ifølge kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønnmo i Brønnøysundregistrene.

- Den siste beskjeden jeg fikk, var at feilmeldingene dukker opp når man forsøker å logge seg inn gjennom ID-porten, sier Brønnmo.

Altinn er et samarbeid mellom Skattedirektoratet, Brønnøysundregistrene og Statistisk sentralbyrå. Brønnøysundregistrene har ansvar for drift og brukerservice av tjenesten.

(NTB)