- Nytt amerikansk flyangrep i Somalia

Men Pentagon benekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no): USA skal for kort tid siden ha gått til et nytt angrep i Sør-Somalia fra lufta. Det er ikke kjent om noen er drept eller hvor store skadene er.

- Amerikanske styrker som jakter på al-Qaida-mistenkte gikk onsdag til et nytt flyangrep. Mens vi snakker sammen blir området bombardert av flyvåpenet, uttalte en somalisk regjeringskilde i 09-tida norsk tid, ifølge Reuters.

Kilden ga imidlertid ingen flere detaljer om det ferske angrepet, og det viste seg i formiddag at meldingen kan stamme fra landsbybeboere som ikke har sett selve angrepet..

– Eldrerådet i Badade og Afmadow hadde radiokontakt med oss, og de fortalte om nye amerikanske flyangrep i samme område som sist. De sier de hørte flyene passere dem tidlig i morges, sier Yusuf Ismail Aden til nyhetsbyrået AFP ifølge NTB.

Men Somalias informasjonsminister Ali Jama sier han ikke er orientert om nye angrep i området ut over dem som etiopiske styrker står bak i samarbeid med somaliske regjeringssoldater.

– Dette er operasjoner som pågår i Sør-Somalia i disse dager. Om det er bakkeangrep eller flyangrep, det vet jeg ikke, sier Jama.

Heller ikke Pentagon vil bekrefte at amerikanerne er i gang med nye angrep.

– Dette har vi ingen informasjon om, sier Chris Isleb, talsmann for Pentagon, ifølge NTB.

Like før meldingen om et angivelig nytt angrep, bekreftet en annen somalisk tjenestemann at Fazul Abdullah Mohammed, mannen som er mistenkt for å ha planlagt de dødelige bombene mot ambassadene i Øst-Afrika i 1998, ble drept i gårsdagens flyangrep.

Det er imidlertid ikke på det rene om to andre mistenkte også ble truffet.

Norge, Italia og FN er blant dem som har uttrykt skepsis mot det amerikanske angrepet i går. Eksperter mener at USAs direkte innblanding i Somalia er risikofylt.

Tidligere i dag ble det meldt om sporadisk skyting i Somalias hovedstad Mogadishu.

Sporadisk skyting kunne høres i Somalias hovedstad Mogadishu tidlig onsdag morgen. Minst én person skal være drept på gata, og livredde innbyggere holder seg innendørs.

Dagbladet.no følger situasjonen.

<B>DREPT:</B> Fazul Abdullah Mohammed ble etter alt å dømme drept av et amerikansk krigsfly i Somalia i går.