- Nytt amerikansk flyangrep i Somalia

Men Pentagon benekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet.no): USA skal for kort tid siden ha gått til et nytt angrep i Sør-Somalia fra lufta. Det er ikke kjent om noen er drept eller hvor store skadene er.

- Amerikanske styrker som jakter på al-Qaida-mistenkte gikk onsdag til et nytt flyangrep. Mens vi snakker sammen blir området bombardert av flyvåpenet, uttalte en somalisk regjeringskilde i 09-tida norsk tid, ifølge Reuters.

Kilden ga imidlertid ingen flere detaljer om det ferske angrepet, og det viste seg i formiddag at meldingen kan stamme fra landsbybeboere som ikke har sett selve angrepet..

– Eldrerådet i Badade og Afmadow hadde radiokontakt med oss, og de fortalte om nye amerikanske flyangrep i samme område som sist. De sier de hørte flyene passere dem tidlig i morges, sier Yusuf Ismail Aden til nyhetsbyrået AFP ifølge NTB.

Men Somalias informasjonsminister Ali Jama sier han ikke er orientert om nye angrep i området ut over dem som etiopiske styrker står bak i samarbeid med somaliske regjeringssoldater.

– Dette er operasjoner som pågår i Sør-Somalia i disse dager. Om det er bakkeangrep eller flyangrep, det vet jeg ikke, sier Jama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer