Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt angrep på milliardærrivalen

Elizabeth Warren gikk rett i strupen på Michel Bloomberg under demokratenes kandidatdebatt natt til torsdag. Ett døgn seinere følger hun opp med en frekk manøver.

KONTRAKT: Elizabeth Warren er ikke redd for å sparke fra seg. Nå har hun skrevet en kontrakt til Michael Bloomberg, som hun oppfordrer ham til å laste ned og signere. og Ethan Miller/Getty Images/AFP
KONTRAKT: Elizabeth Warren er ikke redd for å sparke fra seg. Nå har hun skrevet en kontrakt til Michael Bloomberg, som hun oppfordrer ham til å laste ned og signere. og Ethan Miller/Getty Images/AFP Vis mer

Det skjedde under CNNs TV-sending hvor velgerne kan stille spørsmål til demokratene som kjemper om partiets presidentnominasjon. I natt var det Elizabeth Warrens tur, og hun ventet ikke engang på et spørsmål før hun satte i gang med et nytt stikk mot Bloomberg:

Warren, som er tidligere jussprofessor ved Harvard Law School, hadde med seg et ark ut på scenen.

- I går under debatten hadde jeg utveksling med Bloomberg om spørsmål om seksuell trakassering og diskriminering. Det har vært mange anklager om det, og han sa på scenen at «nei, det at var snakk om et par vitser», begynte hun.

Warren sa videre at de «på andre siden» har signert konfidensialitetsavtaler. Altså kan han fortelle sin historie, men de kan ikke fortelle sin, påpekte hun.

UFORNØYD: Donald Trump likte ikke at den Sør-Koreanske filmen "Parasitt", vant prisen "Beste Film" under årets Oscar-utdeling. Video: CNN. Vis mer

- Jeg pleide å undervise i kontraktsrett, og jeg tenkte jeg skulle gjøre dette lettere, sa hun til applaus og jubel fra salen.

Skrev kontrakt

- Jeg skrev opp en kontrakt og alt han må gjøre er å laste ned og signere den, og kvinnene eller mennene vil være frie til å snakke og fortelle sine egne historier.

Flere kvinner har tidligere inngått strenge avtaler med Bloombergs selskap i forbindelse med en rekke søksmål om kjønnsdiskriminering og seksuell trakassering.

Ifølge ABC News er flere av kvinnene bundet av taushetsplikt interesserte i å uttale seg om Bloomberg, men frykter konsekvensene.

Etter TV-opptredenen publiserer Warren utkastet på kontrakten på Twitter og skriver at Bloomberg enkelt kan frigjøre kvinnene som har anklaget ham for seksuell trakassering - og som ønsker å snakke om sine opplevelser - fra sine taushetserklæringer.

Langet ut mot Bloomberg

Warren gikk hardt ut mot milliardæren og den tidligere New York-borgermesteren under debatten natt til torsdag:

- Jeg vil snakke om hvem vi stiller mot: En milliardær som kaller kvinner «feite kvinnfolk» og «lesber med hestetryner». Og nei, jeg snakker ikke om Donald Trump. Jeg snakker om borgermester Bloomberg, sa Warren.

Hun viste til kommentarer Bloomberg angivelig skal ha gjort i løpet av sin tid i den private sektoren. Den tidligere borgermesteren er grunnleggeren av selskapet Bloomberg og er en av verdens rikeste.

- Demokratene kommer ikke til å vinne hvis vi har en kandidat som har historie med å skjule selvangivelsene sine, trakassere kvinner og støtte rasistisk politikk som «stop and frisk», sa Warren, som fikk publikum til å gispe.

Under debatten forsvarte Bloomberg seg med at hans tidligere stygge kommentarer var vitser.

- Ingen har anklaget meg for å gjøre noe, annet enn at de kanskje ikke likte vitsen min, sa han.

Bloomberg har blitt anklaget av Warren og Bernie Sanders for å kjøpe seg inn i valget og inn i debatten natt til torsdag. Han har brukt formuen sin for å betale for massive TV-kampanjer og droppet rett og slett de første primærvalgene. I stedet satser han på statene som skal stemme under supertirsdag 3. mars.

Hele Norges coronakart