BRANNANGREP: Det var en moské i landsbyen Burqa ved Ramallah som var målet for torsdagens hærverk. Tepper og stoler i kvinnedelen var brent, og det var slagord på hebraisk på veggene. Atef Safadi/EPA
BRANNANGREP: Det var en moské i landsbyen Burqa ved Ramallah som var målet for torsdagens hærverk. Tepper og stoler i kvinnedelen var brent, og det var slagord på hebraisk på veggene. Atef Safadi/EPAVis mer

Nytt angrep på moské på Vestbredden

For andre gang på to dager har ekstremistiske jødiske bosettere satt fyr på en palestinsk moské.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en moské i landsbyen Burqa ved Ramallah som var målet for torsdagens hærverk. Tepper og stoler i kvinnedelen var brent, og det var slagord på hebraisk på veggene, ifølge borgermester Abdelkader Abdeljalil.

De som angrep moskeen, hadde også malt ordene Mitzpe Yitzhar på veggen. Det er navnet på en ulovlig utpost som israelske soldater delvis demonterte natt til torsdag, og angrepet var en hevnaksjon for rivingen av utposten.

Angrepet skjedde bare 24 timer etter at ekstreme bosettere forsøkte å sette fyr på en moské som ikke lenger er i bruk i Vest-Jerusalem.

Slagordene på veggen tydet på at også det angrepet var utført av bosettere som vil hevne seg på palestinerne og det israelske militære for rivingen av utposter.

Statsminister Benjamin Netanyahu reagerer kraftig på hærverket og et angrep noen bosettere gjorde mot israelske soldater tidligere i uka.

- Vi vil ikke la dem angripe våre soldater, vi vil ikke la dem utløse en religiøs krig med våre naboer, vi vil ikke la dem vanhellige moskeer, vi vil ikke la dem skade jøder eller arabere, sa han torsdag kveld.

Han gjorde det klart at bosettere som står bak slik aktivitet, vil bli arrestert og stilt for retten.

Han la til at slike angrep er like alvorlige enten de er mot israelske soldater eller mot palestinere og fredsaktivister som demonstrerer mot delingsmuren ved landsbyen Bilin.

Israel betrakter utposter som bygges uten godkjenning på den okkuperte Vestbredden, som ulovlige og sender ofte soldater for å fjerne dem.

Det internasjonale samfunnet betrakter imidlertid alle bosetninger på Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, for ulovlige og i strid med folkeretten

(NTB)