Ny måling:

Nytt Ap-fall - men Støre
kan slippe «støttehjulene»

Senterpartiet og SV er samlet større enn Arbeiderpartiet i Dagbladets septembermåling. Oppslutningen om Ap har bare tre ganger tidligere vært lavere enn den er nå. Men alt er ikke helsvart for Jonas Gahr Støre: Han trenger ikke støttehjulene Rødt og MDG for å bli statsminister.

JUNIORPARTNER: Ap-leder Jonas Gahr Støre går tilbake i Dagbladets måling, men sikrer flertall på Stortinget med Sp og SV. Samtidig har de to partnerne flere mandater til sammen enn Ap har alene. Foto: Stian Lysberg Solum /NTB
JUNIORPARTNER: Ap-leder Jonas Gahr Støre går tilbake i Dagbladets måling, men sikrer flertall på Stortinget med Sp og SV. Samtidig har de to partnerne flere mandater til sammen enn Ap har alene. Foto: Stian Lysberg Solum /NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag legger Arbeiderpartiet fram forslaget til nytt partiprogram. Støre har selv ledet arbeidet med det nye valgprogrammet, men får ingen etterlengtet opptur i septembermålinga.

- En veldig dårlig måling for Arbeiderpartiet. Vi er på ingen måte fornøyd, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Hør alt om målingen i dagens «Rett På»:

I partibarometeret som Ipsos utfører for Dagbladet går Arbeiderpartiet mest tilbake av alle partier. En nedgang på 2,4 prosentpoeng gir en oppslutning på 22,4 prosent. Bare i juni 2018 samt i september og november i fjor har Arbeiderpartiet scoret lavere på disse målingene siden 2003.

- Jeg skal være forsiktig med å peke på enkeltårsaker. Vi har ligget stabilt lavt over lengre tid. Nå skal vi vise fram løsningene i det nye programmet og vårt politiske prosjekt. Det er mange velgere som er usikre og sitter på gjerdet. Vi skal jobbe hardt for å vinne tilbake tilliten deres, sier hun til Dagbladet.

Redningen

Arbeiderpartiets hovedkonkurrent Høyre går også tilbake i målingen - med 1,6 prosentpoeng. Men statsminister Erna Solbergs parti er igjen landets største.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer