Nytt asylrabalder over påske: Må forhandle om nye regler

Asylrunder i Stortinget over påske.

NYE REGLER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) kommer like over påske med nye forslag til innstramminger i asylpolitikken. 
Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
NYE REGLER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) kommer like over påske med nye forslag til innstramminger i asylpolitikken. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ikke ventet at innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil legge fram større endringer i forslaget om å begrense asylstrømmen.

Dermed er det duket for nye asylrunder i Stortinget. Det oppdaterte forslaget er mer eller mindre klart, men må behandles i statsråd før det presenteres for offentligheten.

- Vi vil legge fram forslaget i begynnelsen av april, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til NTB.

Etter det NTB erfarer har ikke Listhaug vært interessert i å gjøre større endringer i høringsforslaget hun la fram i romjulen.

Sa nei til alt Flere av forslagene i den forrige pakken, som inneholdt 40 tiltak for å begrense strømmen av asylsøkere til Norge, fikk hard medfart i høringsrunden.

Regjeringens samarbeidspartier KrF og Venstre rynket kraftig på nesen, og Venstre sa nei til hele pakken.

Venstre-leder Trine Skei Grande mente regjeringen gikk mye lenger enn asylforliket mellom seks partier i Stortinget gir rom for.

- De er dårlig utredet, slaktes av en rekke høringsinstanser og bryter med internasjonale konvensjoner og rettsstatsprinsipper, sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer