Nytt atomkraftverk i trøbbel i Japan

En av reaktorene ved kraftverket i Tokai stanset opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Enda et atomkraftverk fikk problemer i Japan etter at pumpa til kjølesystemet til en av reaktorene ved kraftverket i Tokai stanset opp.

Kjølesystemet sviktet mandag morgen lokal tid, melder nyhetsbyrået Kyodo.

- Dette er en kraftstasjon hvor situasjonen fram til nå har vært under kontroll, sier avdelingsleder i Statens Strålevern, Per Strand til Dagbladet.

«Uavklart og alvorlig» Han følger nøye med på situasjonen i Japan, og forteller at hva som skjer videre ved dette kraftverket er avhengig av hvor lang tid det nå tar før de lokale får kontroll over situasjonen.

- Det behøver ikke å bli problemer der, men også der kan det hende at vannet synker, og da kan vi nærme oss en situasjon som ligner reaktor nummer 1 i Fukashima, sier han, med referanse til gårsdagens eksplosjon.

Tokai-anlegget Anlegget ligger rundt 120 kilometer nord for Tokyo, og var utsatt for en atomulykke i 1999. Det er det tredje atomkraftverket som har fått store problemer etter jordskjelvkatastrofen i Japan.  I kveld opplyste derimot Japan Atomic Power Company at de fikk i gang reservesystemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer