PRESSEKONFERANSE I DAG: 
Stabssjef Johan Fredriksen (tv) og politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby holdt ny pressekonferanse klokka 13 i dag.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
PRESSEKONFERANSE I DAG: Stabssjef Johan Fredriksen (tv) og politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby holdt ny pressekonferanse klokka 13 i dag. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Nytt avhør av Behring Breivik i morgen

Vil få opplest hele det forrige avhøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 13 i dag ble det avholdt en pressekonferanse i Politihuset på Grønland.

Den ble holdt av stabssjef Johan Fredriksen og politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby. Fredriksen innledet ved å snakke om sikkerheten i Oslo sentrum.

- Det er ikke kommet nye opplysninger som har gitt grunn til bekymring. Vi er inne i en normaliseringsfase, sier Fredriksen.

Nytt avhør av Behring Breivik Politiet opplyser under pressekonferansen at Anders Behring Breivik, mannen som er siktet for bombeangrepet mot Regjeringskvartalet og massakren på Utøya fredag, skal bli avhørt på nytt i morgen.

- Vil blant annet bestå i å lese opp forklaring han ga i forrige avhør, som pågikk i sju timer, sier Kraby.

Avhørene foregår i politihuset på Grønland. Det første og hittil eneste var på lørdag. Kraby opplyser om at det vil bli en rekke avhør av Behring Breivik i tida framover.

- Han sitter på en isolert på en celle, og kan snakke med sin advokat og etterforskerne. Han får mat. Utover det har han ikke kontakt med noen, forteller Kraby.

Videre ber politiet om forståelse for at de ikke kan gå ut med tall og opplysninger rundt selve etterforskiningen.

Flere bombetrusler Stabssjef Fredriksen forteller at politiet har fått en del bombetrusler de siste dagene. Fredriksen sier at dette er normalt, og noe publikum ikke bør bekymre seg over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har ved operasjonssentralen mottatt en god del bombetrusler, de er å anse som uspesifikke. Det vil si at de ikke inneholder noe som gjør at vi trenger å sette inn tiltak, sier Fredriksen.

Politiet har også fått en del tips om mistenkelige gjenstander og liknende.

- Det er mennesker der ute, som ønsker å sette igang frykt. Slike saker blir fortøpende kvittert ut av politiet. Det er bra folk sier fra, det viser at de jobber med politiet, sier Fredriksen.

På spørsmål om politiet tror andre vil kopiere fredagens handlinger, svarer Kraby at de vurderer muligheten for såkalte «copicats», men at de på nåværende tidspunkt ikke har noen indikasjoner på det.

Flere navn i dag Fredriksen forteller at også i dag vil navn flere døde personer bli offentliggjort.

Om savnede sier Fredriksen at de har hatt et tall på flere hundre, og at dette nå er redusert til et minimum.

- Søket skulle i utgangspunktet pågå til fredag klokka 14. Nå er det utvikling i saken, også mens vi sitter her. Tallet på savnede er redusert til et minimum. Vi vil aldri innstille et søk, så lenge det er håp om å finne savnede, sier Fredriksen.