Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt avslag for Neda Ibrahim (12)

Familien får ikke innvilget asyl i Norge.

AVSLAG: Neda Ibrahim og familien ble sendt ut av Norge. De har prøvd å få saken omgjort flere ganger. Foto: Privat.
AVSLAG: Neda Ibrahim og familien ble sendt ut av Norge. De har prøvd å få saken omgjort flere ganger. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neda Ibrahim (12) og familien hennes ble sendt til Jordan i juni, etter å ha bodd ti år i Sandnes i Rogaland.

I dag fattet Utlendingsnemnda (UNE) et nytt vedtak i saken etter at Oslo tingrett 8. november opphevet det forrige vedtaket fra nemnda.

— UNE har bestemt seg for ikke å anke dommen. UNE har i stedet truffet et nytt vedtak, med samme hovedkonklusjon som i tidligere avgjørelser, det vil si at familien ikke får asyl eller opphold på humanitært grunnlag i Norge, opplyser direktør i UNE, Ingunn-Sofie Aursnes til NTB.

Aursnes påpeker at barnas tilknytning til Norge, helseforhold, omsorgssituasjon og returforutsetninger inngår i vurderingene som UNE nå har gjort.

— Selv om barnas tilknytning gjennom langvarig opphold og det samlede hensyn til barnas beste tilsier at det gis en oppholdstillatelse, har UNE kommer til at de innvandringsregulerende hensynene veier tyngre i denne saken, sier UNE-direktøren.

- Håpløst - Utlendingsnemnda har trosset tingrettens dom og kommet med en ny negativ beslutning som etter min mening viser at de ikke er villige til å ivareta barnekonvensjonens verdigrunnlag, sier familiens advokat Arild Humlen til NTB.

Familien oppga at de var statsløse palestinere da de kom til Norge høsten 2003, men de er jordanske statsborgere. Familien fikk endelig avslag på asylsøknaden sin i 2006.

De har siden søkt om omgjøring av asylavslaget fem ganger. Utlendingsnemnda (UNE) har opprettholdt avslaget.
Familiens advokat, Arild Humlen, brakte det siste avslaget inn for Oslo tingrett, som 8. november opphevet UNEs vedtak, slik at nemnda måtte treffe et nytt vedtak.

- Dette viser hvor håpløst det er å prøve disse sakene for retten, når Utlendingsnemndas respons er å fatte nye negative vedtak som tvinger folk til å gå til retten på nytt, sier Humlen.

Han skulle mandag ettermiddag kontakte familien i Jordan for å informere dem om Utlendingsnemndas siste vedtak.

Neda Ibrahim, foreldrene og de tre søsknene hennes vant i starten av november over Utlendingsnemda i Oslo tingrett. Det var imidlertid uklart om de fikk komme tilbake til Norge. Advokaten og Utlendingsnemda var ikke enige.

(NTB)