Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt bagasjekaos på Gardermoen

Kofferter måtte bæres manuelt til flyene, passasjerer dro fra bagasje i sinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I nær tre timer søndag kveld var det fullt kaos i ankomstområdet på Gardermoen, etter at hele bagasjebånd-systemet til hovedflyplassen kollapset.

- Nå har vi funnet og rettet opp den tekniske feilen, så nå burde situasjonen kjapt bli normalisert, opplyser informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til Dagbladet.no

Men fra klokka 18.30 og fram til i 21.15-tida søndag måtte all bagasje bæres manuelt til og fra flyene, og passasjerer ble først stående og vente i lang tid, før kampen om å finne riktig koffert begynte.

Dermed var Gardermoen igjen full av sinte passasjerer som er grundig lei av norsk flytrøbbel.

- En del passasjerer forlot flyplassen uten bagasjen sin. Også noen fly har nok blitt forsinket på grunn av den lange ventetiden, medgir Kobro.

Problemet oppsto da en feil ved en del av bagasjebåndene skulle rettes opp. Reperatørene klarte da å krasje hele transportsystemet.

- Dette er svært beklagelig, men denne gang skyldtes situasjonen et rent uhell, unnskylder informasjonssjefen.

Det er bare en drøy uke siden forrige gang lange køer med frustrerte reisende preget Gardermoen. Da var årsaken elendig planlegging av innføringen av nye sikkerhetsrutiner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling