Nytt barnedrap ryster USA

En 14 år gammel gutt skjøt og drepte en lærer på en skoledans i Pennsylvania i går kveld. I dag ble det bestemt at han skal tiltales som en voksen, ikke som en mindreårig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lille byen Edinboro i Pennsylvania er rystet i grunnvollene. Den 14 år gamle Andrew Jerome Wurst skal ha skutt den 48 år gamle læreren i hodet med et lite håndvåpen under en skoledans i går kveld. John Gilette stod på trappa til dansesalen da 14-åringen skjøt ham. Deretter gikk Wurst inn i salen og skjøt mot dansegulvet som var fullt av ungdommer. Han skal ha avfyrt flere skudd. En annen lærer skal ha blitt sneiet av en kule, men ikke alvorlig skadd. To 14 år gamle gutter ble også skadd.

Kunne vært verre

Det var 240 ungdommer tilstede på skoledansen, og utfallet av skuddramaet kunne sånn sett vært langt verre. Andrew Jerome Wurst ble pågrepet på utsiden av dansehallen rett etter at han avfyrte skuddene.

Omfattende tiltale

Politiet forbereder en lang liste over tiltalepunkter mot 14-åringen. I dag ble det nemlig bestemt at han skal tiltales som en voksen til tross for sin lave alder. I tillegg til overlagt drap, blir han tiltalt for oppbevaring av narkotika og ulovlig besittelse av våpen, hevder TV-stasjonen CNN.

Et anonymt vitne har fortalt til Erie's Morning News at Andrew Jerome Wurst skal sverget på å gjøre skoledansen «minneverdig». Nå risikerer han livsvarig fengsel for lærerdrapet.