Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt bilde av Mesterhjernen

Politiet fant dette bildet av David Aleksander Toska hjemme hos den siktede samboeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Politiet i Stavanger gikk i dag ut med et nytt bilde av David Aleksander Toska, også kjent som Mesterhjernen. Politiinspektør Bjørn Andersen håper at det nye bildet skal føre til flere tips i saken.

Toska ser ganske annerledes ut på bildet, sammenlilknet med det som tidligere er publisert av ham.

Det er imidlertid sannsynlig at han har endret utseende også fra dette, etter at politiet etterlyste ham.

Det nye bildet av David Aleksander Toska, alias Mesterhjernen, skal ha blitt beslaglagt av politiet hjemme hos samboeren og deres felles barn i Oslo. Stavanger-politiet pågrep og siktet samboeren (29) for ei uke siden. På mandag ble hun varetektsfengslet, siktet for medvirkning til dødsranet i april. Bakgrunnen for pågripelsen er at 29-åringen skal ha betalt leie for en leilighet i Smeaheia i Sandnes utenfor Stavanger.

Jakter på flere leiligheter

Etterforskerne mener ranerne bodde og planla anslaget mot NOKAS-sentralen fra huset i Smeaheia og fra en leilighet som Kjell Alrich Schumann, alias Skyggen, leide i Stavanger sentrum i ukene før ranet. Etterforskerne i Stavanger jakter nå på flere dekkleiligheter som ranerne kan ha brukt i tida før og etter anslaget, får Dagbladet.no opplyst.

David Aleksander Toska ble siktet for dødsranet i mai. Politiet har sikret seg Toskas DNA-profil på gjenstander som ble funnet i de utbrente fluktbilene ved Sørmarka i Stavanger. Tre biler ble satt i brann, men erfarne kriminalteknikere fikk nærmest bakoversveis da de skjønte hvor mange gjenstander dødsranerne hadde lagt igjen i biler som ble brukt under ranet.

Madrasser, flasker, finlandshetter, hansker og bager er noe av utstyret som var med på å avsløre de som slo til mot NOKAS-tellesentralen i april. Ifølge Dagbladets opplysninger er åtte av de 15 som er siktet i saken DNA-koblet til utstyr som settes i forbindelse med ranet.

Også to andre personer, Ridvan Halimi og Jusuf Hani, er etterlyst i forbindelse med dødsranet av NOKAS i Stavanger.

ANNET UTSEENDE: Politiet tror det er større sjanse for at Toska ser slik ut, kontra det bildet som tidligere er publisert av ham.
DEN «FORRIGE» MESTERHJERNEN: Slik så David Aleksander Toska ut på det gamle bildet som er publisert.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media