Nytt Bislett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Nå starter vi jobben med å gjenreise hegemoniet til Bislett, sier Tom Fremstad, leder for Bislett-Alliansen.

- Jeg tror folk ser fram til å se friidrett på Bislett igjen, sa Fremstad.

Sammen med stevnegeneral og friidrettspresident Svein Arne Hansen fulgte Fremstad onsdag debatten og avstemningen som fører til at det blir bygget en helt ny Bislett stadion i Oslo. Et flertall bestående av stemmene til Høyre, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet sørget for det.

Vedtaket innebærer også at Lille Bislett blir ubeskåret, og at det bygges en idrettshall under Sofies Plass.

- RV og Venstre og KrF gikk inn for utsettelse av hele saken, men fikk ikke gjennomslag for det, opplyste Grete Horntvedt, som er leder for byrådsavdelingen for byutvikling, til NTB etter at avgjørelsen var et faktum.

Bislett Games

Dermed settes sluttstrek for en diskusjon som har vart i et tiår. Vedtaket innbærer at dagens Bislett stadion rives i sin helhet.

De første spadetakene for det nye stadionet settes i gang nokså umiddelbart. Målet er at stadionet skal være tilnærmet ferdig til neste års Bislett Games.

Byrådsleder Erling Lae sa på et pressemøte i Oslo for en tid tilbake at kommunen skal sette verdensrekord i saksbehandling slik at Bislett Games kan arrangeres i Oslo som planlagt neste sommer.

- Det tror jeg også de klarer, sa en glad Fremstad etter behandlingen.

Fornuftig

Fremstad har kjempet for å bygge en ny stadion siden debatten startet. Han og mange med ham har ment at de måtte få et vedtak som ikke gikk på bekostning av de idrettslige. Nå får han og hans meningsfeller det. Oslo kommune alene bevilger 350 millioner kroner til arbeidet.

- Jeg synes vi har fått et fornuftig vedtak. Dette har blitt en sak som har vart litt for lenge, men den er i hvert fall blitt skikkelig utredet. Jeg berømmer politikerne som har satt seg ordentlig inn i saken. Det er tross alt mange penger det er snakk om, sa Fremstad.

(NTB)

FORNØYDE: Med stemmene til Høyre, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet vedtok Oslo bystyre onsdag at det skal bygges en helt ny Bislett stadion. Dermed settes sluttstrek for en diskusjon som har vart i et tiår. Vedtaket innbærer at dagens Bislett rives, og et helt nytt bygges. Friidrettspresident Svein A.Hansen (th) og Bislett Alliansens Tom Fremstad var godt fornøyd med vedtaket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer