Nytt børsras

Hovedindeksen stupte 9,95 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs falt hele 9,95 prosent til 244,32 poeng torsdag. Også oljeprisen falt kraftig torsdag, melder NTB.

Dette er den tredje verste børsdagen siden 1983, skriver E24.

Aksjemarkedet falt jevnt i hele dag, men fikk ekstra fart da Den europeiske sentralbanken satte ned renten med 0,5 prosentpoeng, noe som var lavere enn forventet, iflølge E24.

Det amerikanske aksjemarkedet startet også dagen med fall noe som også påvirket det norske markedet.

- Bakteppet var et kraftig fall på børsene i USA og Asia. Oljeprisen falt og det gjør at vi faller mer, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til Dagbladet.no.

Han mener også at det faktum at børsen gikk kraftig opp på kort tid har gjort at investorene føler seg usikre og selger unna. Forrige gang hovedindeksen falt med over ni prosent, var fredag for to uker siden. Flere finanseksperter omtalte fallet som så dramatisk at det kunne bare karakteriseres som krakk.

Olsen mener markedet nå er i ferd med å venne seg til heisaturene opp og ned på børsen.

- 10 prosent fall er jo veldig dramatisk, men dette er jo noe markedet har vent seg til de siste månedene. For noen uker siden var dette tallet mer dramatisk enn det er i dag, sier han.

NOK ET RAS: Men markedet er i ferd med å venne seg til opp- og nedturene på børsen, mener pressetalsmann for Oslo Børs, Tor Arne Olsen. Foto: SCANPIX
NOK ET RAS: Men markedet er i ferd med å venne seg til opp- og nedturene på børsen, mener pressetalsmann for Oslo Børs, Tor Arne Olsen. Foto: SCANPIX Vis mer
Nytt børsras