MER URO:  En mann er pågrepet for frosøk på brannstiftelse på asylmottaket på Haslemoen. Uroen der har økt etter at flere av beboerne fra det nedbrente ventemottaket i Lier (her fra slokkearbeidet) brant ned natt til 7. juli. FOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.
MER URO: En mann er pågrepet for frosøk på brannstiftelse på asylmottaket på Haslemoen. Uroen der har økt etter at flere av beboerne fra det nedbrente ventemottaket i Lier (her fra slokkearbeidet) brant ned natt til 7. juli. FOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.Vis mer

Nytt branntilløp på asylmottak

Mann pågrepet på Haslemoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
En beboer på asylmottaket på Haslemoen i Våler kommune i Solør ble torsdag kveld pågrepet, mistenkt for å ha prøvd å tenne på et rom på mottaket.

- Mannen skal ha satt fyr på noe papir inne på et rom. Dette ble oppdaget og slukket av de ansatte. Ingen ble skadet i episoden. Den mistenkte er pågrepet og satt i sentralarresten, forteller operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til NTB.

Etter Lier-brannen Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokka 21.30.

Den siste tiden har det vært mye bråk og uro Haslemoen.

Etter brannene og urolighetene ved de to ventemottakene Lier og Fagerli tidligere i juli, ble beboerne midlertidig flyttet til ulike transittmottak i østlandsområdet, blant annet til Haslemoen.

Beboerne som kom fra ventemottakene, har endelig avslag på sine asylsøknader.

(NTB).