Lærerstreiken:

Nytt brudd i meklingen

Lærerstreiken fortsetter etter at partene ikke kunne komme til enighet under meklingene søndag.

PARTENE MØTTES: Kunnskapsminister Tonje Brenna innkalte fredag partene i lærerstreiken til møte. Bak fra venstre: Steffen Handal, Utdanningsforbundet, Helle Christine Nyhuus, Norsk Lektorlag, Mette Walker Skolenes landsforbund og Tor Arne Gangsø, KS. Foto: Amanda Iversen Orlich / NTB
PARTENE MØTTES: Kunnskapsminister Tonje Brenna innkalte fredag partene i lærerstreiken til møte. Bak fra venstre: Steffen Handal, Utdanningsforbundet, Helle Christine Nyhuus, Norsk Lektorlag, Mette Walker Skolenes landsforbund og Tor Arne Gangsø, KS. Foto: Amanda Iversen Orlich / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder KS i en pressemelding.

- Det er en trist dag. Vi har jobbet hardt og strukket oss svært langt. KS hadde håpet å finne en løsning på streiken, slik at elevene kunne komme tilbake til skolen, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø, i en pressemelding.

KS mener det burde vært mulig å finne en løsning som kunne avsluttet streiken.

- Vi beveget oss gjennom helgen. Vi har lagt penger på bordet, og kommet med flere andre forslag som vi mener har kommet de tre lærerorganisasjonene langt på vei i møte. Dessverre ble dette avvist av lærerorganisasjonene, fortsetter Gangsø.

Kunnskapsminister Tonje Brenna kalte fredag situasjonen for elevene som rammes av lærerstreiken, alvorlig. - Beklagelig, sier hun etter søndagens brudd.

- Det er beklagelig at partene ikke har kommet til enighet. For hver dag som går, blir situasjonen mer alvorlig for elevene, sier hun i en epost til NTB.

- Gjort et forsøk

Riksmekler Mats Ruland sier søndag ettermiddag at det har vært gode og konstruktive samtaler gjennom helga.

- Partene har oppriktig gjort et forsøk på å komme fram til en løsning, men vi har dessverre ikke klar å finne en felles plattform. Jeg vil likevel rose partene for den innsatsen som er gjort nå.

Likevel påpeker han at det fortsatt er stor avstand mellom partene.

- Slik situasjonen er nå i dag, med den avstanden det er mellom partene, så har ikke jeg noe grunnlag for å legge fram en skisse til noen løsning. Jeg kommer ikke til å gi opp dette arbeidet. Dette er en konflikt som må løses. Det er en alvorlig situasjon. Det er mange barn som nå har stått i lang tid uten et undervisningstilbud, og det er en konflikt som må få en løsning.

Han sier videre at partene fortsatt prøver å finne en løsning, men at det foreløpig ikke er planlagt nye møter.

Utdanningsforbundet: Lønnstapere

Streiken kom i gang for alvor rundt skolestart i august.

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sier at hans inntrykk er at mandatet til KS står i veien for å finne løsningen de trenger.

- Det som ligger på bordet fra KS, vil føre til at lærerne vil være lønnstapere kommende år. Det kan ikke lærere i Norge akseptere, sier Handal.

Forbundsleder i Skolenes landsforbund, Mette Johnsen Walker, sier de er skuffet over at KS ikke imøtekom deres krav.

Også Norsk Lektorlag beklager at de ikke klarte å komme i mål.

- Vi har forsøkt å være konstruktive inn i denne prosessen, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer