Nytt bud kan endre Orkla-vedtak om Storebrand

Selv om flertallet i Orklas styre har vedtatt å gi en betinget aksept av Sampos tilbud på Storebrand, vil et nytt og bedre tilbud fra DnB kunne endre styrevedtaket, opplyser styreformann i Orkla, Finn Hvistendahl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Styreformannen gir klart uttrykk for at styret ønsker et mer konkurransedyktig tilbud fra Den norske Bank (DnB), fordi Orkla er best tjent med en norsk løsning.

- Vi har gjort oss tanker om hvor mye bedre et tilbud fra DnB må være for at vi skal se annerledes på saken. Men jeg vil ikke dele disse tankene med mediene, svarer Hvistendal på spørsmål fra NTB om hva som skal til for at styret vil vurdere saken på nytt.

DnB må by mer

Likevel kan en uttalelse fra Hvistendahl være en indikasjon på hva som kreves for at Orklas styre skal kunne endre sitt vedtak.

- Styret er samstemt i at på like vilkår vil det være best med en norsk løsning (altså en fusjon mellom DnB og Storebrand, red. anm.), sa Hvistendahl på en pressekonferanse torsdag. Det betyr i klartekst at DnB må legge inn et bud som er likeverdig med budet fra Sampo for at Orkla skal velge tilbudet fra den norske banken.

Korte tidsfrister

Betingelsene for styreflertallets aksept av tilbudet fra Sampo er at det ikke kommer fram vesentlige nye forhold innen 10. juli. Og Hvistendahl bekrefter at et nytt bud fra DnB vil være et slikt vesentlig nytt forhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer