Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Nytt coronadødsfall i Norge

Ytterligere en person er død som følge av coronaviruset i Norge. Personen døde på sykehus søndag.

AHUS: En pasient innlagt på Ahus har dødd som følge av coronavirussmitte. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

En pasient innlagt på Ahus har dødd som følge av coronavirussmitte, bekrefter pressesjef Geir Lindhjem ved sykehuset til Dagbladet.

Det var VG som omtalte dødsfallet først.

Avdøde er hjemmehørende i Nordre Follo.

Eldre person

Kommuneoverlege i Nordre Follo, Kerstin Anine Johnsen Myrvold, forteller at det var en eldre person fra kommunen som døde.

- Jeg kan bekrefte at en innbygger i Nordre Follo døde i går, 22. mars, på Akershus universitetssykehus, sier hun til Dagbladet.

Hun kan ikke uttale seg om personen ble smittet lokalt, når han ble smittet eller sykdomsforløpet.

- Jeg kan bare si det var en eldre person som tilhørte den sårbare gruppa.

- Understreker hvor alvorlig det er

Ordfører i Nordre Follo kommune Hanne Opdan uttrykker sin dypeste medfølelse med de pårørende og andre etterlatte.

Hun ønsker å benytte anledningen til å minne alle innbyggere i Nordre Follo om hvilket ansvar vi alle har for å begrense smitte.

- Dette understreker hvor alvorlig dette viruset er. Alvoret er nå enda tydeligere. Vi har mistet en innbygger, og vi har ingen å miste, sier ordføreren.

- Viruset er mest skadelig for de mest sårbare i samfunnet. Det er for dem, og for helsepersonell, at vi alle må gjøre det vi kan for å begrense smitten mest mulig.

FAKTISK.NO: Faktasjekkerne i Faktisk.no presenterer konspirasjonsteoriene som florerer rundt coronaviruset. Vis mer

Åttende dødsfall

Nordre Follo, med sine knappe 60 000 innbyggere, har per nå 39 tilfeller av coronasmitte. Det ble meldt om tre smittetilfeller søndag. To ungdommer under 18 år har fått påvist viruset.

Søndagens dødsfall er det åttende corona-dødsfallet i Norge, og det første siden forrige torsdag, da en beboer på Hovseterhjemmet i Oslo døde.

Onsdag døde til sammen tre personer av viruset i Norge. Før onsdagens første dødsfall var det rapportert om tre andre dødsfall som følge av epidemien - det første torsdag 12. mars.

Hele Norges coronakart