Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Nytt coronadødsfall i Tromsø

Den første pasienten som ble innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø med coronasmitte, døde på sykehuset natt til onsdag.

Det melder sykehuset onsdag morgen.

- Den eldre mannen hadde alvorlig, underliggende sykdom. Av hensyn til de pårørende og personvernet vil ytterligere informasjon ikke bli gitt, skriver UNN.

Dødsfallet er det 13. som følge av coronapandemien i Norge.

- Dette viser alvoret, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen til Dagbladet.

Ifølge ordføreren har ikke kommunen mye informasjon om dødsfallet fordi det skjedde på sykehuset.

- Det er begrenset med informasjon. Den avdøde skal være den første pasienten som ble innlagt med covid-19 i Tromsø. Han hadde også underliggende og alvorlig sykdom, sier Wilhelmsen.

Første dødsfall mandag

Tromsø opplevde sitt første coronadødsfall seint mandag kveld, da en 72 år gammel mann døde i sitt eget hjem. Ambulansepersonell kom raskt til stedet, men livet til mannen sto ikke til å redde, opplyste kommuneoverlege i Tromsø på en pressekonferanse tirsdag.

Den avdøde mannen hadde fått påvist coronasmitte tidligere mandag. Det var pårørende som meldte fra til 113-sentralen.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer

- Vi fikk gode opplysninger som gjorde det mulig å rykke ut umiddelbart, samtidig som vi gjorde oss klar for en smittesituasjon. Ambulansen var fremme innen 20 minutter, og det ble iverksatt livreddende tiltak umiddelbart, men de klarte dessverre ikke å redde ham, sa klinikksjef ved akuttmedisinsk klinikk på UNN, Jon Mathisen, på en pressekonferanse tirsdag.

Wilhelmsen sier at han ikke har oversikt over antallet alvorlig coronasyke i kommunen.

Økende smitte i Tromsø

UNN hadde tirsdag to pasienter innlagt med coronasmitte.

Smittetallene i Tromsø kommune er økende. Totalt var det onsdag 53 bekreftede smittetilfeller i kommunen. Det er en økning på ti smittetilfeller på ett døgn.

- Vi har testet mer enn tre prosent av befolkningen i Tromsø. Det er mange, sier ordføreren.

Tromsø kommune har iverksatt strenge tiltak mot smittespredning, og setter alle reisende fra Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland i karantene.

Justisminister Monica Mæland og FHI har advart mot de strenge lokale karantenereglene.

- Vi vet at mye smitte har kommet utenfra. Den første som døde i Tromsø hadde trolig fått smitte fra utlandet. Det er gjort mye bra fra regjeringens side med tiltak, men vi opprettholder karantenereglene, sier Wilhelmsen.

Også i Bergen opplevde de sitt første coronadødsfall tirsdag, etter at en eldre pasient innlagt på Haukeland sykehus døde som følge av viruset.

Hele Norges coronakart