Nytt DNA-spor?

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mye tyder på at politiet har gjort gjennombrudd og funnet Viggo Kristiansens (21) DNA-profil i de biologiske sporene på åstedet for Baneheia-drapene 19. mai. I så fall vil Kristiansen ha svært store problemer med å bli trodd på at han ikke har hatt noe med barnedrapene å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det endelige svaret kommer på en pressekonferanse som Kristiansand-politiet har innkalt til i ettermiddag.

Dagbladet kjenner til at de ytterst vage biologiske sporene de siste månedene er blitt dyrket og bearbeidet hos noen av verdens fremste DNA-eksperter i Spania. Materialet måtte sendes ut av landet fordi spanjolene har kommet mye lenger på å dyrke fram DNA-profiler på det aktuelle biologiske materialet. Mye tyder på at det dreier seg om ørsmå rester av svette som er avsatt på en papirbit som ble funnet på det sentrale åstedet.

Angitt av kameraten

Viggo Kristiansen har blånektet for enhver befatning med barnedrapene siden han ble pågrepet og siktet onsdag 13. september.

Derimot har hans bestevenn, Jan Helge Andersen, forsøkt å nagle Kristiansen til barnedrapene ved å avgi en rekke detaljerte politiforklaringer. Forklaringen hans ble styrket under rekonstruksjonen og bekreftes også av tekniske spor på både åstedet og de drepte jentene.

Felt av DNA

Kristiansen har hele tida stått på forklaringen som Andersen har forklart at de to mennene avtalte før de ble arrestert. Trass i at Andersen har tilstått sin medvirkning, fortsetter Kristiansen å gi alibi til sin kamerat!

Det var en fullverdig DNA-profil fra et av Andersens kjønnshår som ble funnet på åstedet som avslørte ham. Både Andersen og Kristiansen er siktet for voldtekt og overlagt drap på jentene.

Andersen hevder hardnakket at Kristiansen var alene om sexmisbruket.

Mens Kristiansen hele tida har nektet, har etterforskerne satt sin lit til at det skal la seg gjøre å finne materiale med hans DNA på åstedet.

Kriminalsjef Arne Pedersen har tidligere uttalt at man ikke er avhengig av Kristiansens tilståelse for å knytte ham til drapssaken.

<B>LØSNING?</B> Mye tyder på at politiet har funnet Viggo Johansens DNA-profil på åstedet for Baneheia-drapene.