Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt ebola-tilfelle i Mali

Politiet i Malis hovedstad Bamako sperret tirsdag av en helseklinikk i et velstående nabolag etter at en sykepleier døde av ebola. Tilfellet er det andre kjente tilfellet av viruset i Mali.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykepleieren hadde stelt for en pasient fra Guinea som døde av ebola-lignende symptomer i oktober. Han var ikke testet før han døde, og liket er sendt hjem til Guinea.

Det nye tilfellet har ingen forbindelse til det første tilfellet, som var en to år gammel jente som døde av viruset i byen Kayes etter å ha kommet hjem fra Guinea.

De 108 personene med forbindelse til jenta som ble satt i karantene, slipper tirsdag ut igjen etter å ha vært isolert i 21 dager.

Da jenta døde, ble Mali det sjette landet i Vest-Afrika der sykdommen ble registrert. Men Mali tok alle de riktige forholdsreglene og ble nylig erklært fri for smitte.

Mali har en 800 kilometer lang grense til Guinea, som sammen med Liberia og Sierra Leone er det tre hardest rammede landene, med til sammen minst 4.900 døde.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling