Nytt ehec-utbrudd i Sverige

Minst 50 personer antatt smittet etter å ha deltatt på hundekonkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Rundt 50 personer er antatt smittet av E.coli etter å ha deltatt på en vekttrekkingskonkurranse for hunder i Norrköping Kristi himmelfartsdag, melder Expressen.

- Vi har hittil konstatert ehec på to personer, en fra Göteborg og en fra Skåne. Men det kommer til å bli mange flere bekreftet smittede, sier smittevernsoverlege Britt Åkerlind i Östergötland til avisa.

Nordmenn på samme stevne Rundt 120 personer fra hele Sverige - men også fra Norge - skal ha deltatt i konkurransen i Yxbacken, rundt 15 km nord for Norrköping. Også personer fra Danmark og Finland skal ha vært med.

- Vi har ingen norske bekreftede tilfeller som hører til dette utbruddet. Vi har vært i kontakt med svenske myndighter, og iverksatt vanlige rutinesjekker, sier Siri Hauge, lege ved Folkehelseinstituttet, til Dagbladet.

Smittevernsmyndighetene i Sverige jobber nå intensivt med å prøve å finne ut hva de smittede personene har spist, og hva som kan være smittekilden.

Stort utbrudd - Det er ganske stort utbrudd som rører på seg. Vi undersøker også om noen hunder kan ha båret på smitten, sier Åkerlind til Expressen.

Men svenske myndigheter ser foreløpig ingen kobling til det aggresive utbruddet i Nord-Tyskalnd, der tusenvis ble smittet og 36 personer døde.

- Vi tror ikke det er noen sammenheng, sier Åkerlind.