Utfordrer norsk barnevern

Nytt ekspertnettverk skal slå alarm om feil i barnevernsaker: - Vi er rystet inn til hjerterota

Over 20 sakkyndige barnevernpsykologer med lang erfaring går sammen i ny organisasjon.

VIL BEDRE NORSK BARNEVERN: En ny organisasjon av fagfolk med erfaring fra barnevernssaker vil varsle om feil som blir begått og foreslår en rekke tiltak de mener vil bedre norsk barnevern.  Foto: Sara Johannessen/NTB Scanpix
VIL BEDRE NORSK BARNEVERN: En ny organisasjon av fagfolk med erfaring fra barnevernssaker vil varsle om feil som blir begått og foreslår en rekke tiltak de mener vil bedre norsk barnevern.  Foto: Sara Johannessen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nystiftede Kompetansenettverk for kvalitet i barnevern (KIB) ønsker at politikerne skal diskutere en total forvandling av hele barnevernet, skriver Tidsskrift for Norsk psykologforening i sin maiutgave.

- Vi må heve kvaliteten i norsk barnevern. Systemet fungerer ikke i dag, sier Harald Koht, professor emeritus i offentlig administrasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus til tidsskriftet.

Koht ble nylig valgt til leder da KIB ble stiftet 23. mars.

Initiativtaker og talsmann for den nye organisasjonen, psykologspesialist Einar Columbus Salvesen, har markert seg som en sterk kritiker av norsk barnevern.

- Vi er ei gruppe sakkyndige som er alldeles rystet helt inn til hjerterota over det vi ser i norsk barnevernpraksis, sier Salvesen til Dagbladet.

Den nye organisasjonen består av ulike fagfolk med god kjennskap til norsk barnevernpraksis, deriblant mer enn 20 sakkyndige psykologer.

Salvesen sto i desember 2015 i bresjen for en bekymringsmelding til regjeringen om barnevernet, som 170 fagfolk innen ulike fagfelt sluttet seg til.

Ønsker å varsle

I nettverkets mandat heter det:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer