Nytt, enda mer smittsomt corona-virus

Enda en ny, høy-smittsom corona-variant er oppdaget, med trolig utspring i Sør-Afrika. Norske helsemyndigheter følger utviklingen tett.

STUSSLIG JUL: - Om du får positiv coronatest før jul, skal du isoleres, sier Espen Nakstad. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 60 300 +372
innlagt 125 +1
døde 543
påvist smittet 97 500 000+630.0K
døde 2 090 000 +14.7K
Se mer

Den britiske helseministeren Matt Hancock opplyser på en pressekonferanse onsdag at de har oppdaget enda en variant av coronaviruset.

Denne skal stamme fra Sør-Afrika, skriver Sky News.

To tilfeller kobles til denne virusmutasjonen, skriver Sky. Også denne varianten skal være mer smittsom enn tidligere versjoner av viruset.

- Denne nye varianten er veldig bekyringsfull, fordi den er enda mer smittsom, og den virker som den har mutert lenger enn varianten som har blitt oppdaget i Storbritannia, sier Hancock.

SMITTEFARLIG: En ny mutasjon av coronaviruset er oppdaget i Storbritannia, sier helseminister Matt Hancock. Video: AP Vis mer

- Må undersøkes grundig

Også i Norge følges utviklingen rundt den siste nye virusvarianten tett.

- Vi jobber ut fra tilnærmingen at det før eller siden vil dukke opp i alle land, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til Dagbladet.

Han er ikke overrasket over at det dukker opp nye mutasjoner.

Nakstad har merket seg opplysningene om høyere smittsomhet, og sier det gir grunn til å undersøke og kartlegge den nye virusvarianten grundig.

- Det vil ta tid å finne ut om dette har noe å si for immunitet og vaksiner, sier han.

744 nye coronadødfall

Britene har de siste ukene vært bekymret for at en ny, mer smittsom virusmutasjon. Dersom viruset muterer for langt unna de tidligere versjonene av viruset, kan vaksinen bli mindre effektiv.

Britene innfører umiddelbart restriksjoner på innreise fra Sør-Afrika.

Det siste døgnet er det registrert 744 nye coronadødfall i Storbritannia, det er det høyeste antallet siden 29. april. De har også registrert den største økningen i nye smittetilfeller på én dag siden pandemien startet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer