VIRUS: Nytt Facebook-virus sprer seg via private meldinger. Foto: COLOURBOX
VIRUS: Nytt Facebook-virus sprer seg via private meldinger. Foto: COLOURBOXVis mer

Nytt Facebook-virus sprer seg med stor fart

- Ikke klikk på linker fra perifere venner, sier IT-ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det nye viruset på Facebook sprer seg gjennom direkte meldinger, som sier: «Hei», og så kommer det en link til et annet nettsted.

- Klikk aldri på en link du får tilsendt før du får bekreftet fra avsenderen hva det er og om det virkelig var meningen å sende en link, sier Christian Teien Sørensen i IT-selskapet Eurosecure.

Han forteller at de har sett at det nye viruset på Facebook sprer seg med stor fart blant nordmenn i nettsamfunnet.

Telefonnummer Teien Sørensen tror at hensikten med å spre denne linken kan være en av to.

- Enten er det en tradisjonell spam, hvor de vil få så mange som mulig til å gå inn på en side, eller så kan du bli ført til en infisert side, der du laster opp et program som kan være ute etter din personlige informasjon, sier Teien Sørensen.

En av Dagbladets lesere har fortalt at du blir ført til en side der du blir bedt om å skrive inn ditt telefonnummer.

- Er man dum nok å skrive inn sitt mobilnummer koster det 115 kroner der og da, samt abonement på 600 kroner per måned, noe som blir 115 kroner i uka, skriver leseren.

- Fjern applikasjoner Hvis du først har fått viruset, så si ifra til dine venner om at de ikke burde klikke på linkene du sender ut.

- Jeg ville også ha logget meg ut av Facebook og kjørt en virusscan. Så ville jeg ha gått inn på Facebook igjen og avsluttet de applikasjonene som er tilknyttet min profil, som jeg ikke har bruk for. Til slutt ville jeg ha skiftet passord, sier Teien Sørensen.