Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt fall for Frp og SV

Framgang for alle andre.

GÅR TILBAKE: Kristin Halvorsen (t.v.) og Siv Jensen.
Foto:  Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
GÅR TILBAKE: Kristin Halvorsen (t.v.) og Siv Jensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti faller begge 2,2 prosentpoeng på en meningsmåling som Norstat har laget for Vårt Land. Alle andre partier går fram.

Frps tilbakegang på 2,2 prosentpoeng gir partiet en oppslutning på 18,7 prosent. SVs fall er også på 2,2 prosentpoeng og plasserer partiet på 5,2 prosent.

Arbeiderpartiet går fram 0,7 prosentpoeng til 28,2 prosent. Høyre puster Ap i nakken og inntar plassen som landets nest største parti med en oppslutning på 27,7 prosent, en oppgang på 0,6 prosentpoeng fra mars til april.

Senterpartiet står på stedet hvil med støtte fra 5,6 prosent av velgerne. Kristelig Folkeparti går fram 0,8 prosentpoeng til 4,9 prosent, og Venstre går fram 0,1 prosentpoeng til 5,1 prosent.

Rødt får støtte fra 2,8 prosent av de spurte, en framgang på 1,4 prosent.

Hvis denne målingen hadde vært valgresultat, ville fordelingen av stortingsrepresentantene ha blitt slik: Ap 49, H 48, Frp 33, Sp 10, KrF 9, V 9, SV 9 og Rødt 2.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media