<strong>NYTT FALL:</strong> Det startet tungt på Oslo Børs i dag også. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
NYTT FALL: Det startet tungt på Oslo Børs i dag også. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Nytt fall på Oslo Børs

Mens Asia-børsene har steget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs var ned 2 prosent et kvarter etter at handelen begynte onsdag.

Også i andre europeiske land pekte pilene nedover etter børsåpningen. Den felleseuropeiske indeksen FTSEurofirst 300 var ned 2,6 prosent tidlig på morgenen.

Det har vært svært store bevegelser på mange børser over hele verden de siste dagene, i kjølvannet av kraftige fall på Shanghai-børsen.

Tirsdag var det betydelig oppgang i Europa, mens Dow Jones-indeksen falt 1,29 prosent. I Shanghai var børsen onsdag preget av store svingninger, men asiatiske aksjer steg etter at Kinas sentralbank kuttet styringsrenten for å gjenopprette tilliten til verdens nest største økonomi.

CSI300-indeksen med de viktigste aksjene i Shanghai og Shenzen gikk tidligere onsdag ned 0,5 prosent etter å ha steget 0,7 prosent på morgenen. Den endte til slutt opp hele 3,3 prosent. Shanghai Composite Index la på seg 2,5 prosent etter endt handel onsdag.

Tokyo-børsen steg 3,2 prosent, og endte med en oppgang for første gang på en uke. Det var oppgang også i Seoul i Sør-Korea. Der steg børsen med 2,57 prosent. I Australia steg Sydney-børsen med 0,6 prosent, mens i Hongkong endte Hang Seng opp 0,11 prosent.

- En viss ro har senket seg over de asiatiske markedene i dag, slik at tradere kan ta et sårt tiltrengt pust i bakken, sier Chris Weston, sjefmarkedsstrateg ved IG Markets.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer