Nytt farevarsel

Meteorologene kan melde om ny snøstorm allerede til fredag på sør- og østlandet. Vestlandet vil også bli påvirket av lavtrykket.

FORVENT KAOS: Meteorologisk institutt kommer med nytt farevarsel for fredag. Foto: Meteorologisk institutt
FORVENT KAOS: Meteorologisk institutt kommer med nytt farevarsel for fredag. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det samme lavtrykket som nå herjer over oss vil komme tilbake på fredag. Meteorologene varsler om samme mengde nedbør før helga, og like heftig vind rundt kysten og øst i landet.

«Det snør, det snør – og på fredag kommer det mer. Vi har sendt ut et nytt farevarsel om snø for deler av Østlandet og Sørlandet for fredag. Da ventes det 10 til 25 cm snø», heter det varselet fra Meteorologisk institutt.

Helt kaos

Tirsdag morgen varslet meteorologene Dagbladet om fare for opptil 30 cm snø i løpet av onsdagen. I dag melder bilbergere om totalt kaos flere steder.

– Vær forberedt på vanskelige kjøreforhold og stans i trafikken. Alle vil få hjelp, men det vil kunne ta noe lengre tid enn normalt, sier Sjur Jensen Bay i Viking Redningstjeneste til DinSide.

La bilen stå

Snøværet har skapt vanskelige kjøreforhold flere steder i landet. Morgentimene har bestått av snøkaos og flere ulykker der biler har kjørt inn i autovernet melder Dagbladet.

Ingunn Handagard i NAF forklarer at føret gir travle dager. Hun oppfordrer folk til å være obs på at det kan være svært glatt, spesielt i Oslo og omegn. Deretter følge oppfordringene fra politiet.

Tirsdag ettermiddag oppfordret Trygg Trafikk folk til å vurdere å la bilen stå.

-Snø over det allerede glatte føret kan føre til et forferdelig underlag, sier Trygg Trafikk til Dagbladet.

Sannsynligheten er stor for at kjøreforholdene vil være de samme på fredag.

Farevarsel i vest

Lavtrykket som kommer fredagen vil påvirke vinden flere steder i landet. Det vil også bli sendt ut enda et nytt farevarsel om kraftig vind i Trøndelag og Rogaland, oppgir Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer