Nytt flytog-uhell ga forsinkelser

Flytoget skulle snu for å hente passasjerer på Gardermoen, men kjørte på rødt lys klokka 18.00 i kveld. Det endte med forsinkelser og et ødelagt toghjul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Togføreren og det tomme flytoget var på vei inn på Gardermoen-perrongen for at ta med seg de reisende da ulykken skjedde rundt 18.00 i kveld. Inne på snuplassområdet kjørte flytoget forbi et dvergsignal som viste at skifting ikke var tillatt. Deretter kjørte det inn på en fysisk sporsperre og sporet av. Det endte med at det ene toghjulet ble ødelagt. Toget hadde imidlertid så lav fart at flytogføreren klarte å stoppe før det hadde kjørt helt over sporsperren.

- Ingen ble skadd da toget kjørte inn i togsperren. Toget skal inn til kontroll i kveld, og vi regner med at togsettet er i ordinær drift i morgen ettermiddag, forteller togsjef Tom Lund til Dagbladet.no.

Flytog-uhellet førte til at togene kjørte hvert 20. minutt - mot hvert 10. minutt til vanlig - til Gardermoen.

- Uheldig

Dagens flytog-uhell ligner på to uhell som skjedde på akkurat samme sted i fjor sommer.

- Det er klart at dette er uheldig for oss. Det koster kroner, men denne gangen er heldigvis ikke skadene så omfattende. Vi har gjort enkelte tiltak med varsling på dette området, men på lang sikt vil vi bygge om snuplassen, forteller Lund til Dagbladet.no.

Flytoget planlegger, i samarbeid med Jernbaneverket, å innstallere Automatisk Togkontroll (ATC) på snuplassområdet hvor ulykken skjedde.

Flytogføreren og servicemedarbeideren er tatt rutinemessig ut av tjeneste.

Flytogene vil gå som normalt fra og med 22.00 i kveld.