Nytt forslag: EU-land som nekter å ta imot flyktninger, må betale 250 000 euro ... per flyktning

Nye asylregler for Europa ble presentert i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): EU-kommisjonen la i dag fram forslag til endringer i det europeiske asylregelverket. EUs asylsystem kollapset i fjor da over én million asylsøkere kom til kontinentet, og deler av Dublin-avtalen og Schengen-samarbeidet har brutt sammen.

Ett av forslagene for å få systemet oppe å gå igjen, er å sende regning til alle EU-land som ikke vil ta imot flyktninger. Et medlemsland som nekter, må betale 250 00 euro til det landet som da tar imot flyktningen.

De anbefaler også visumfrihet for tyrkere, som også vil gjelde i Norge.

Den nye Dublin-forordningen Prisen er en del av de endelige forslagene til nye Dublin-regler, som ble lagt fram av EU-kommisjonen i dag.

Håpet er å lage et nytt asylsystem for Europa som gir mindre belastning på frontlandene Hellas og Italia, som er landene de fleste flyktningene kommer til først i dag.

Dagens Dublin-avtale sier at en asylsøker bare kan søke asyl én gang innenfor Schengen. Ankommer en flyktning Italia og blir registrert der, kan han altså ikke søke asyl i Norge. Da vil Norge bare sende ham tilbake til Italia. Problemet er bare at én million flyktninger kom til Italia og Hellas først i fjor, og ifølge Dublin-avtalen er det da dem som skal registrere og ta imot alle disse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer