Nytt forsøk på å nå savnet mann i Alta

- Han har kunnskap og erfaring nok til å vite hvordan han skal forholde seg til dårlig vær, sier venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper gjør natt til tirsdag et nytt forsøk på å nå fram til mannen som har sendt ut et nødsignal på fjellet sør for Alta.

Kraftig vind og dårlig sikt har gjort at ingen har klart å ta seg fram til mannen så langt. Men ved 1.30-tiden forberedte snøscooterpatruljer seg på å gjøre et nytt forsøk.

- Personell på snøscooter og beltevogn har kommet seg fram til et punkt omtrent en mil fra der nødsignalet kommer fra. Lokalt er været såpass mye bedre der, at de mener det er verdt å gjøre et forsøk, sier redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB natt til tirsdag.

Utover nødsignalet har redningsmannskapet ikke hatt noen kontakt med den mannlige studenten i 20-årene. Det har ikke vært noen toveis kommunikasjon med mannen, som beskrives som fjellvant.

- Inntrykket er at dette er en erfaren mann, som er på tur med pulk og et par hunder, sier redningslederen.

- Han har kunnskap og erfaring nok til å vite hvordan han skal forholde seg til dårlig vær. Han har forutsetningene for å klare seg, så når han spør om hjelp så er det fordi han trenger hjelp, sier en kamerat av studenten til NRK.

Værmeldingen i området lyder på fortsatt full storm fram til cirka klokken 7 tirsdag morgen.

(©NTB)