Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt Frp-slagsmål

Ordførerkandidat Mareno Arntzen rømte inn i ei campingvogn da Frp'erne barket sammen på valgkampstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Martin Schanche slo en meningsmotstander som kalte ham feig. Nå slåss også Frp-erne seg imellom. Det skjedde midt i Leknes sentrum lørdag for ei uke siden. Opptrinnet startet da Frp'eren, som står på partiets liste foran kommunevalget i Vestvågøy i Lofoten, møtte opp i beruset tilstand for å delta på stand sammen med partikolleger.

Anmeldt

Partifellene braket sammen og Frp'eren ble lagt i bakken foran sjokkerte tilskuere.

Dagbladet forsøkte i går å oppnå kontakt med ham, uten å lykkes. Han sier til Lofot-Tidende at hånda og ryggen er skadet etter tumultene, og at han ikke har til hensikt å beklage episoden.

Tvert imot har Frp-politikeren nå anmeldt partikollega Mareno Arntzen. Han krever også en erstatning på inntil 50.000 kroner for tort og svie, samt midlertidig arbeidsuførhet.

- Og det skal jeg tåle fra en mann som opptrådte så aggressivt at vi måtte jage ham, sier Mareno Arntzen til Dagbladet.

Truet med bank

- Du tok hardt i ham?

- Det gjorde jeg aldeles ikke. Derimot forsøkte jeg å ta fra ham Frp-skyggelua han hadde på hodet. Da hoppet han fram og forsøkte han å slå meg rett ned. Jeg søkte tilflukt i ei campingvogn mens partifeller tok hånd om ham, sier Arntzen.

- Han hadde altså et klart ønske om å banke deg opp, slik du ser det?

- Ja, alle som var der opplevde det jo slik, sier ordførerkandidaten.

Eksklusjon?

Arntzen beklager saken, også overfor velgerne.

- Det var trist, men uunngåelig. Det er slike ting man ikke kan gardere seg mot. Når folk stiller seg opp for å drive valgkamp i en slik tilstand, da må vi ta affære.

Frp'eren som ble lagt i bakken har tidligere meldt seg ut av partiet.

- Men ved en feiltakelse fikk denne banditten lov til å bli medlem igjen, sier Arntzen.

Han krever nå at mannen blir ekskludert.

- Vi ønsker ikke personer med slike egenskaper hos oss i Frp.

Et puff?

Frp-medlem Arnfinn Hay sto midt i kampsonen og forklarer hva som skjedde. Og sier til Dagbladet at han er villig til å vitne på at det følgende er sannheten:

- Han ble gjentatte ganger bedt om å forlate området. Vi truet med å ringe politiet om han ikke fjernet seg. Mareno er jo en stor kar på mye over 100 kilo og kunne lett kasta den andre karen på havet, for han er liten og tynn. Mareno puffet til ham sånn at han fikk ubalanse og falt. Mannen ble rasende og skulle springe på Mareno og slå. Da var vi noen som roet ham ned, for å si det sånn.