Nytt fugleinfluensautbrudd oppdaget i Kina

Over 150 000 kyllinger avlivet for stoppe smitte.

ALVORLIG: Her plasserer arbeidere døde kyllinger i plastikksekker etter at de ble avlivet i Hong Kong etter et utbrudd i desember i fjor. Foto: AARON TAM / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
ALVORLIG: Her plasserer arbeidere døde kyllinger i plastikksekker etter at de ble avlivet i Hong Kong etter et utbrudd i desember i fjor. Foto: AARON TAM / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i den nordvestlige kinesiske regionen Xinjiang har tatt livet av mer enn 150 000 kyllinger etter at det ble oppdaget fugleinfluensa i området, opplyser tjenestemenn.

Utbruddet av H5NI-viruset hadde da allerede tatt livet av 1600 kyllinger og gjort 5500 syke, opplyste landbruksdepartementet mandag kveld.

For å unngå at sykdommen skulle spre seg videre, besluttet myndighetene å sette det rammede området i karantene og ta livet av 156 439 kyllinger som befant seg der.

Departementet har ikke spesifisert eksakt hvor i Xinjiang utbruddet fant sted.

Utbruddet kom 20. juni, men det var først mandag at myndighetene fikk bekreftet at det var fugleinfluensa.

Kina er ansett som et av landene med høyest risiko for en fugleinfluensa-epidemi ettersom landet har verdens største fjærkrepopulasjon, og fordi mange kyllinger i landsbruksområder oppholder seg svært nær mennesker.

(NTB)