Leteaksjonen i Kvam

Nytt funn av død person

Politiet opplyser at det søndag ble funnet en død person i forbindelse med søk etter savnede etter ulykken i Kvam.

SØKET FORTSETTER: Innsatsleder Svein Valland Laupsa forteller at de vil holde søket gående, og at hovedteorien deres fortsatt står. Video: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KVAM / OSLO (Dagbladet): Det er gjort nytt funn i søket i Kvam.

- Som vi skrev i pressemeldingen tidligere i dag, er det gjort funn av en omkommet person til. Vedkommende ble funnet i Movatnet midt på dagen i dag. Våre tanker går igjen til de pårørende og vi vil uttrykke stor medfølelse til familiene i denne vanskelige tiden, sier politistasjonssjef Terje Sperrevik.

Han takker alle frivillige og øvrige redningsmannskaper som har vært med i rednings- og søksarbeidet den siste uka.

SØK: Bilde fra søk i Movatnet søndag. Foto: Monica Skjelanger Reknes / Dagbladet
SØK: Bilde fra søk i Movatnet søndag. Foto: Monica Skjelanger Reknes / Dagbladet Vis mer
INNSATSLEDER: Svein Laupsa. Foto: Monica Skjelanger Reknes / Dagbladet
INNSATSLEDER: Svein Laupsa. Foto: Monica Skjelanger Reknes / Dagbladet Vis mer

Funn i Movatnet

Mannskap fra Røde Kors har utført søk i Movatnet, og i den forbindelse fant de personen midt på dagen i dag, opplyser innsatsleder Svein Valland Laupsa.

Mannskap fra Kvam brann- og redningstjeneste hentet opp personen, som er sendt til Bergen for obduksjon og identifisering.

- Sannsynligvis er to av de tre savnende funnet. Vi kommer til å fortsette med søk etter den tredje personen. I tillegg er også en hund savnet, sier Laupsa.

Politiet kommer til å fortsette med søk i Movatnet, deler av Hardangerfjorden og elva i Tokagjelet.

Hovedteorien er fortsatt at den siste savnede befinner seg i elva i Tokagjelet, og kommer derfor til å utføre dronesøk der og vil fortløpende vurdere andre tiltak.

- I kveld skal vi ha et tverrfaglig møte for å vurdere konkrete tiltak vi kan gjøre i Tokagjelet for å komme oss ned der og gjøre nye søk. I tillegg vurderer vi å ta i bruk utstyr som kan skanne sjøbunnen i Movatnet og vurderer det også i Hardangerfjorden.

Den omkonme ble funnet inne i en vik i vannet, bekrefter politet. Foto: Monica Skjelanger Reknes / Dagbladet
Den omkonme ble funnet inne i en vik i vannet, bekrefter politet. Foto: Monica Skjelanger Reknes / Dagbladet Vis mer

Omfattende søk

Ifølge Dagbladets reporter på stedet begynte brannvesenet søkearbeidet i 10-tiden søndag. De søkte i tre-fire timer fra der båten ble funnet og noen hundre meter nedover i elveleiet.

Det har vært søk med båt i Movatnet. Bergen Brannvesen har også hatt dykker ute i Movatnet. Det søkes også med droner i området over Movatnet og i elva litt lenger opp.

LETING: Leteaksjonen ble iverksatt søndag 24. oktober etter at en båt med tre personer og en hund ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i Kvam i Hardanger. Video: Monica Reknes. Vis mer
Det er tidligere funnet klær, i tillegg til årer og en båt. Foto: Monica Skjelanger Reknes / Dagbladet
Det er tidligere funnet klær, i tillegg til årer og en båt. Foto: Monica Skjelanger Reknes / Dagbladet Vis mer

Leteaksjonen ble iverksatt søndag 24. oktober etter at en båt med tre personer og en hund ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i Kvam i Hardanger. Store letemannskaper har siden deltatt i søket.

Mandag kveld gikk aksjonen fra å være en redningsaksjon til å være et søk etter antatt omkomne personer. Lørdag gjorde politiet funn av en omkommet person.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer