Nytt funn av kroppsdeler

En kvinnelig turgåer tipset i går svensk politi om en plastsekk i Danvikskanalen utenfor Stockholm. Politiet som kom til stedet konstaterte at sekken inneholdt kroppsdeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er det andre gang på kort tid det har dukket opp sekker med kroppsdeler ved svenske hovedstaden. 30. mars ble det funnet deler av et mannslik cirka to kilometer fra der sekken med kroppsdelene ble observert flytende i går.

Det var i går kveld ennå usikkert om sekkene inneholder kroppsdeler fra en og samme person eller om politiet sitter med to likfunn, skriver Aftonbladet.

Veska åpnes trolig i dag

Gjennom et hull i sekken kunne politiet som kom til stedet se at posen inneholdt kroppsdeler. Likevel ble veska ikke åpnet, men fraktet videre til rettslegen i Solna. Kjell Lindgren, informasjonsmedarbeider i Norrmalmspolitiet, opplyser til Aftonbladet at veska vil bli åpnet i samarbeid med rettslege og teknikere fra stockholmspolitiet. Dette vil trolig skje i dag.

Blant kroppsdelene som ble funnet 30. mars var den avdødes hode. På tross av dette er mannens identitet fortsatt ikke kjent.

Ny undersøkelser

Undersøkelsene av det nye likfunnet vil klargjøre om det er en sammenheng mellom de to sakene eller ikke. Sekken ble umiddelbart fraktet til rettsmedisinsk undersøkelse.

-  De kan begynne å jobbe med funnet i morgen, sier Lindgren. Identifiseringsarbeidet kan ta tid, men rettsmidisinerne vil bruke relativt kort tid på å finne ut om det er noen sammenheng mellom funnene. Politiet i Stockholm søker fortsatt informasjon om det første likfunnet.

Etterforskerne vil også undersøke om det i det hele tatt er mulig at veska har blitt ført med strømmen fra det to funnstedene. Det er vel to kilometer mellom Slussen til Danvikskanalen. Dette vil være av store interesse for etterforskerne - også dersom det viser seg at kroppsdelene er fra samme person.

-   Det er mulig at det er to dumpingsplasser, sier Lindgren.