GOOGLET: I går ble det kjent at dødspilot Andreas Lubitz (28) skal ha undersøkt selvmordsmetoder og hvordan cockpitørene fungerer. Foto: NTB Scanpix
GOOGLET: I går ble det kjent at dødspilot Andreas Lubitz (28) skal ha undersøkt selvmordsmetoder og hvordan cockpitørene fungerer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nytt funn bekrefter at flyet ble styrtet med vilje

Ferdskriver funnet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den andre svarte boksen bekrefter at annenflygeren styrtet Germanwings-flyet i Alpene med overlegg, sier etterforskere til AFP.

I går ble også den andre svarte boksen, som inneholder flyregistratoren, funnet. Den skal være hardt skadet, men etterforskere hadde likevel tro på at de skulle klare å hente ut informasjon fra registratoren.

Det klarte de, og funnene sammenfaller med tidligere opplysninger etterforskerne har hentet inn: Andrepilot Andreas Lubitz (28) styrtet flyet med vilje, og tok med seg 149 andre mennesker i døden.

Ifølge den franske flysikkerhetsmyndigheten BEA ble autopiloten innstilt på en nedstigning til 30 meter. Andrepiloten endret etter dette flere ganger innstillingene for å øke flyets hastighet, skriver NTB.

2854 kroppsdeler Franske myndigheter bekreftet på en pressekonferanse i går kveld at de nå har identifisert 150 DNA-profiler på ulykkesstedet.

Underveis i arbeidet med å identifisere de 150 DNA-profilene, opplyser den franske påtalemyndigheten at de har undersøkt 2854 kroppsdeler fra de 150 omkomne.

Myndighetene kommer også til å undersøke 40 «svært ødelagte» mobiltelefoner, som er funnet blant vrakrestene. Kanskje kan disse kaste nytt lys over dramaet i flyet.

Googlet selvmordsmetoder I går ble det også kjent at dødspilot Andreas Lubitz skal ha undersøkt selvmordsmetoder og hvordan cockpitørene fungerer. Ifølge nyhetsbyrået Associated Press var dette noe Lubitz gjorde de siste dagene før han styrtet Germanwings-flyet i Alpene.

Ifølge påtalemyndigheten i Düsseldorf skal Lubitz både ha søkt etter medisinsk behandling på nettet - samt selvmordsmetoder.  

- I tillegg skal han i løpet av én dag ha brukt søkeord som involverer cockpitdører og deres sikkerhetsmetoder, sier aktoratets talsmann Ralf Herrenbrueck i en uttalelse.

Det ble tidlig kjent at styrmann Lubitz var den eneste som befant seg i cockpiten da flyet traff fjellene i Alpene tirsdag forrige uke. Kapteinen, som omtales som Patrick S, var låst ute.

Flight 4U9525 fra Barcelona til Dusseldorf var opprinnelig forsinket i 26 minutter - men tok av klokka 10.01 med 150 personer ombord. Alle om bord omkom.

To dager etter ble det klart at flystyrten ikke var noen ulykke. Da lydopptakene fra cockpit ble analysert, viste det seg at styrmannen Lubitz hadde stengt kapteinen ute fra cockpit. Deretter koblet han om autopiloten, slik at flyet krasjet.

Saken blir oppdatert.