Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En av USAs mest omtalte forsvinningsgåter

Nytt funn i 34 år gammel forsvinningsgåte

12 år gamle Jonelle Matthew forsvant sporløst for 34 år siden. Nå har familien endelig fått svar.

FORSVANT: 12 år gammel forsvant Jonelle Matthew fra sitt hjem i Colorado i USA. Nå har familien fått nye svar. Foto: Greeley Police Department / CNN
FORSVANT: 12 år gammel forsvant Jonelle Matthew fra sitt hjem i Colorado i USA. Nå har familien fått nye svar. Foto: Greeley Police Department / CNN Vis mer

En vinternatt i 1984 hadde 12 år gamle Jonelle Matthew nettopp sunget julesanger på skolen da en venn av familien satte henne av ved hjemmet hennes i Colorado i USA.

12-åringen var alene hjemme den kvelden da faren var å så på storesøsterens basketballkamp og moren var på vei til California for å besøke en syk venn.

Da faren kom hjem to timer seinere fikk han seg et sjokk. Datteren var ingen sted å finne.

- TV-en sto på

Faren kom hjem til at TV-en sto på, en dør på vidt gap. Skoene og sjalet til 12-åringen ble også funnet ved en radiator, men datteren hans var borte, ifølge CNN.

Faren varslet politiet med en gang, og det ble satt i gang en massiv leteaksjon etter jenta.

Til og med den daværende amerikanske presidenten, Ronald Reagan, gikk ut og oppfordret folk til å hjelpe til med å finne jenta, ifølge The Washington Post.

Liket funnet

I 34 år har politiet lett etter 12-åringen, og tirsdag denne uka ble det gjort et stort gjennombrudd i saken.

Da noen arbeidere tidligere denne uka gravde i noen rør kom de over flere knokler, og nå er det bekreftet at de tilhørte savnede Matthew.

Tro på en løsning

Ifølge avisa har Matthew-saken vært en av USAs mest omtalte forsvinningsgåter, og politiet håper nå at funnet endelig kan føre til at mysteriet blir løst.

- Hvis det er tøy eller andre gjenstander, kan det ha DNA på seg. Da er det en mulighet for at de kan finne gjerningspersonen, sier politietterforsker Melissa Connor, ifølge avisa.

Ingen har noen gang blitt siktet i saken, og eventuelle mistenkte har blitt sjekket ut fort.

DREPT: En australsk mann (23) og en amerikansk kvinne (24), har blitt funnet drept i en veikant i Canada. Video: CNN. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

Politiet har nå satt sammen en ny gruppe med etterforskere som håper å komme til bunns i saken.

- Mottatt mye støtte

Samtidig er familien svært lettet over at kroppen til Jonelle, som i dag hadde vært 46 år gammel, nå er funnet.

Jonelles søster uttaler at de er «svært glad» for at Jonelle er funnet.

- Jeg er takknemlig for at kroppen hennes er funnet etter 34 år. Det åpner opp for nye spørsmål, om hva som skjedde den gangen, men vi har også mottatt så mye kjærlighet og støtte, uttaler søsteren, ifølge danske BT.

- Gått ti år uten svar

Selv om Matthews kropp ble funnet først nå, ble jenta erklært død av familien tilbake i 1994.

Da politiet, familien og frivillige hadde lett i ti år uten å få et gjennombrudd i saken, skjønte familien at 12-åringen «ikke kom til å komme tilbake».

- Vi har levd i ti år uten en årsak, ti år uten et motiv, og ti år uten svar, sa moren til reportere den gang, ifølge The Washington Post.

- Tror du ikke at noen gjennom åra, som tok henne, har fortalt det til noen? En eller annen burde i det minste gi oss bevis på om hun er død eller fortelle oss hvor liket hennes ligger, så vi kan begrave henne, avsluttet moren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media