Nytt funn ved skrekkskole: Kan ha funnet levningene etter 27 gutter

- Det traff meg hardt, sier mann som gikk på skolen.

GRAVFUNN: I 2013 fant myndighetene 55 umerkede graver. Nå kan de ha funnet ytterligere 27 ved den nedlagte skrekkskolen Arthur G. Dozier i delstaten Florida. Foto: AP Photo / The Tampa Bay Times / Edmund D. Fountain / NTB scanpix
GRAVFUNN: I 2013 fant myndighetene 55 umerkede graver. Nå kan de ha funnet ytterligere 27 ved den nedlagte skrekkskolen Arthur G. Dozier i delstaten Florida. Foto: AP Photo / The Tampa Bay Times / Edmund D. Fountain / NTB scanpixVis mer

Myndighetene i Florida kan ha funnet levningene etter så mange som 27 gutter ved den nå nedlagte skrekkskolen Arthur G. Dozier i Marianna i Florida, skriver New York Times.

Det kommer i tillegg til levningene etter 55 gutter som lå i umerkede graver, og som ble gravd opp i 2013.

Funnet av det man mistenker er ytterligere 27 umerkede graver ble gjort i forbindelse med en opprydning forrige måned, da det ble funnet 27 «uregelmessigheter» i bakken, som kan samsvare med graver, ifølge et brev guvernør Ron DeSantis har sendt til byrådet i Jackson County, der den nedlagte skolen ligger.

- Verre enn folk tror

Myndighetene i delstaten skal nå jobbe sammen med Jackson County for å finne ut hva de skal gjøre med de nye funnene. Det som er sikkert er at det må gjøres flere undersøkelser for å fastslå at det faktisk dreier seg om umerkede graver.

Jerry Cooper, som var på skolen i 1960 og 1961, er ikke overrasket over de nye funnene.

- Jeg har alltid sagt at det ikke er alle likene. Jeg har opplevd stedet. Jeg vet hva som skjedde der. Det er mye verre enn folk tror, sier Cooper, som sier at han selv fikk 135 piskeslag en gang, og nesten døde.

Han forteller at han var på en seremoni på skolens grunn tidligere i år, og at tanken på det som lå under føttene på ham da han var der, gir ham frysninger.

- 100 meter borte, eller noe sånn, så er det 27 uregelmessigheter. Det traff meg hardt, sier Cooper.

Mange gutter forsvant

Arthur G. Dozier var en såkalt høyrisiko-skole for gutter med et kriminelt rulleblad.

Men flere av guttene ved skolen forsvant plutselig, og i ettertid har flere av de tidligere elevene ved skolen beskrevet tiår med vold, voldtekter og mulig drap ved skolen, som var i bruk fra 1900 til 2011.

Skolens papirer viser at 34 gutter ble grav lagt i hagen og 31 ble sendt hjem for begravelse. I tillegg skal noen ha dødd av influensa, lungebetennelse og tuberkulose.

GRAV: Dette bildet er tatt i september 2013, i forbindelse med at den umerkede graven til 55 gutter ble avdekket ved skolen. Foto: REUTERS / Edmund D. Fountain / NTB scanpix
GRAV: Dette bildet er tatt i september 2013, i forbindelse med at den umerkede graven til 55 gutter ble avdekket ved skolen. Foto: REUTERS / Edmund D. Fountain / NTB scanpix Vis mer

I mange tilfeller skal dødsårsaken ha blitt omtalt som «ukjent» eller «ulykke» i skolens offisielle papirer.

Skolen fikk kritikk omtrent fra det øyeblikk den åpnet i 1900. Det kom en jevn strøm av rapporter om misbruk, tvangsarbeid og forsømmelse. På et tidspunkt var institusjonen den største i landet.

Overgrep og vold

Roger Dean Kiser, som har skrevet ei bok om skolen, «The White House Boys», oppkalt etter et hus på skolens område hvor elevene angivelig ble slått har tidligere sagt at «de kommer til å finne mange kropper der ute».

I boka forteller Kiser at han ble slått blodig to ganger med en skinnpisk forsterket med metall på tuppen.

Andre gutter ble angivelig slått så mye at undertøyet deres ble banket inn i den nakne huden. Andre skal ha blitt skjendet og tvunget til å utføre oralsex på ansatte.

Grunnen til at guttene ble slått kunne være alt fra spytting til banning, eller at de svarte lærerne på «en annen måte enn de ønsket», ifølge Kiser.

Årsaken til at skolen omsider ble lagt ned i 2011 var at det amerikanske justisdepartementet etter en omfattende etterforskning kunne dokumentere flere overgrep.