Nytt gassfunn på Svalbard

Store Norske vurderer å starte produksjon.

NYTT GASSFUNN: Gruveselskapet Store Norske skal se på muligheten for å utnytte et ferskt funn av skifergass på Svalbard. Foto: AP Photo/Romas Dabrukas/NTB Scanpix
NYTT GASSFUNN: Gruveselskapet Store Norske skal se på muligheten for å utnytte et ferskt funn av skifergass på Svalbard. Foto: AP Photo/Romas Dabrukas/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med boring er det funnet skifergass på Svalbard. Nå vurderer Store Norske å starte produksjon gassen, skriver Nordlys.

Store Norske eier områdene der boringen skjedde.

- Det var ikke vår hensikt å finne gass. Men når funnet først er gjort, bør det undersøkes mer også med tanke på mulig ny energikilde, sier daglig leder i UNIS CO2 lab AS, Ragnhild Rønneberg, til avisa.

- Det er riktig at det nå kommer opp gass på vårt utmål i Adventdalen. Funnet i seg selv er interessant, og vi vil vurdere om det kan være kommersielt utnyttbart, sier geolog Morten Often i Store Norske.

Skifergass er en viktig energikilde blant annet flere steder i USA. Miljøbevegelsen har imidlertid reagert på denne formen for energiproduksjon, og den er derfor kontroversiell.

(NTB)