Nytt GHB-offer i Trondheim

I natt ble en mann i 20-årene fraktet til Regionsykehuset i Trondheim etter en GHB-overdose. Han ble funnet i samme bydel hvor sju personer segnet om etter GHB-bruk natta før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Politiet fant mannen bevisstløs i en bil, og tilkalte ambulanse som umiddelbart kjørte ham til sykehuset.

- Det var en patrulje som oppdaget ham. Vedkommende satt nærmest helt livløs inne i en bil som sto parkert på Byåsen. Vi måtte knuse ei siderute for å komme oss inn, forteller vaktsjef ved Trondheim politidistrikt, Rolf Øyen, til NTB.

I formiddag ble trondheimsmannen utskrevet fra RiT.

Politiet har ikke beslaglagt GHB i forbindelse med nattas overdose.

Ingen motgift

Lørdag morgen ble sju personer fraktet til RiT etter å ha ruset seg på GHB, og fått i seg for store doser. Seks festdeltakere var mer eller mindre bevisstløse. En sjuende GHB-misbruker ble brakt til sykehus fra området ved Studentersamfundet.

Legene kan ikke behandle dem som har tatt GHB-overdoser på annen måte enn å overvåke dem nøye, og behandle symptomer som kramper og forstyrrelser i hjerterytmen. Det finnes ingen motgift.

Eksplosiv økning

Ifølge Regionsykehuset har det være flere tilfeller av GHB-forgiftning i Trondheim de siste dagene. Politiet opplyser at det ikke har vært registrert særlig bruk av GHB i byen tidligere.

I Oslo regner Uteseksjonen med at 1000 ungdommer bruker GHB hver helg.

På fester blir GHB gjerne brukt sammen med annen narkotika, som ecstasy. Stoffet kom til Norge for et par år siden og ble forbudt i fjor.

I stedet for å ringe etter hjelp, er det ikke uvanlig at GHB-brukere prøver å håndtere overdoser med amfetamin som «motgift».

PÅ VANLIGE FLASKER: GHB-bruken har økt kraftig. Her er et beslag som ble gjort i Molde.