Nytt gissel løslatt på Stansted

En eldre mann ble i ettermiddag løslatt fra det kaprede afghanske flyet på Stansted lufthavn i London. Dermed er det igjen bevegelse i forhandlingene mellom kaprerne og politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var det niende gisselet som har fått forlate flyet mens det har stått parkert på Stansted. Totalt har nå 32 personer blitt sluppet løs av kaprerne siden dramaet startet søndag.

I følge rapportene fra Stansted skal 156 personer fortsatt være fanger ombord i flyet der det skal befinne seg åtte bevæpnede kaprere.

Mannen som fikk forlate flyet i ettermiddag ble løslatt fordi han følte seg dårlig. Han ble kjørt av politiet til en hangar i nærheten der han fikk behandling av lege.

Politiet frykter fortsatt at kaprerdramaet kan bli langvarig. Forhandlerne har gitt kaprerne beskjed om at de ønsker en fredelig utgang på dramaet, melder BBC News.

Politiet uttaler at forhandlingene, som foregår på engelsk, skjer på en rolig og forretningsmessig måte.

Politiet har forsøkt å oppnå en god stemning i forhandlingene ved å sende varm mat og drikke til både gislene og kaprerne. De har også koblet til en generator som kan drive flyets lys og klimaanlegget, og toalettene er rengjort.

Flyet ble kapret på en innenriksrute i Afghanistan søndag morgen og tvunget til å fly til Tasjkent i Usbekistan. Derfra ble flygerne beordret til å fly videre til Kasakhstan og til Moskva, før kursen ble satt mot Vest-Europa.

23 gisler ble løslatt på de tre stedene der flyet gikk ned. Det skal fortsatt være 156 mennesker igjen om bord, hvorav 21 barn, 17 kvinner, et mannskap på 14 og de åtte kaprerne.

Alle passasjerene skal være afghanere, inkludert en familie på 35 som var på vei til et bryllup.

Dagbladet :på nettet følger saken utover kvelden.

LØSLATES: En eldre mann forlater det kaprede flyet.