Nytt gisseldrama i Irak

Seks nye utlendinger skal ha blitt tatt til fange i Irak, mens minst 17 irakere er drept i ulike angrep. Utenriksminister Hoshyar Zebari krever hjelp fra nabolandene for å få slutt på voldsbølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En gruppe som kaller seg Svarte flagg sier den har tatt seks utlendinger til fange, ifølge TV-kanalen Al-Arabiya.

- Vi bekjentgjør at vi har tatt to kenyanere, tre indere og én egypter til fange, sier en av gisseltakerne i en video som Al-Arabiya viste onsdag.

Gruppen truer i opptaket med å drepe gislene hvis ikke det kuwaitiske firmaet de jobber for, trekker seg ut av Irak. Ett gissel vil bli drept hvert tredje døgn hvis ikke selskapet etterfølger ordren, sier gruppen. Gisseltakerne skal også ha krevd at India, Kenya og Egypt trekker alt personell ut av Irak.

En egyptisk diplomat bekreftet samme dag at en egyptisk lastebilsjåfør var blitt tatt til fange, bare to dager etter at en annen egypter ble løslatt. Tirsdag ble en filippinsk lastebilsjåfør løslatt etter at Filippinene trakk ut sine 51 soldater, slik gisseltakerne krevde.

En gruppe som hevder å representere al-Qaidas europeiske grein, truet onsdag med å angripe Bulgaria og Polen hvis de ikke trekker seg ut av Irak. Trusselen fra den til nå ukjente gruppen ble publisert på en nettside som ikke tidligere er brukt av opprørere. Begge land risikerer lignende angrep som dem i Madrid 11. mars, het det i kunngjøringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer