Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt gransker-besøk i Havnelageret

EOS-utvalgets leder bekrefter nytt besøk i E-tjenestens lokaler.

AKSJONERER: Leder Eldbjørg Løwer og EOS-utvalget hadde tilsyn hos Etterretningstjenestens lokaler i Havnelageret i Oslo tirsdag forrige uke. I dag bekrefter Løwe at det nå er blitt gjennomført nok et besøk i disse lokalene. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
AKSJONERER: Leder Eldbjørg Løwer og EOS-utvalget hadde tilsyn hos Etterretningstjenestens lokaler i Havnelageret i Oslo tirsdag forrige uke. I dag bekrefter Løwe at det nå er blitt gjennomført nok et besøk i disse lokalene. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): EOS-leder Eldbjørg Løwer bekrefter i dag overfor NRK og Dagbladet at EOS-utvalget har gjennomført et nytt besøk i E-tjenestens lokaler i Havnelageret i Oslo.

Også tirsdag forrige uke slo Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenestene, EOS-utvalget, til mot tjenestens hemmelige lokaler i Havnelageret i Oslo.

- Utvalget jobber videre på ordinær måte, sier Eldbjørg Løwer til NRK og Dagbladet i dag om utvalgets nye besøk i Havnelageret.

Persondata Det var i forrige uke at NRK og Dagbladet kunne fortelle om arkivet som skal ha lagret sensitiv persondata om 400 norske samfunnstopper og mange av deres familiemedlemmer.

På en pressekonferanse  bekreftet generalløytnant Kjell Grandhagen at det er registrert informasjon om nordmenn i arkivet som ikke vet om det selv, men at det ikke dreier seg om sensitive personopplysninger.

- Navn og telefonnummer Ifølge Grandhagen består Fagarkivet av to ting:

1. En oversikt over de personene som er deres kilder og informasjonen om dem som kildene selv har gitt dem. Det er basert på frivillighet.

2. Referater fra møter E-tjenesten har hatt med kildene i ettertid, selve etterretningen. Det gjelder utelukkende oppdrag utenfor Norges grenser.

- Vi har maksimalt deres navn og eventuelt telefonnummer og adresse, slik at vi har mulighet til å kontakte dem. Vi har ikke sensitiv informasjon om disse kildene, sa Grandhagen.

- Tar opp saker Etter forrige besøk hos E-tjenesten sa UOS-utvalgets leder Løwer følgende til NRK og Dagbladet:

- Vi jobber med ulike saker og vi får informasjon som gjør at vi tar opp saker på egen hånd, på eget initiativ. Vi har hatt informasjon om at vi bør se på dette arkivet fra før sommeren, og vi har fått ytterligere informasjon i august. Vi diskuterte dette på utvalgets møte 20. august, og da bestemte vi at vi skulle foreta en uanmeldt inspeksjon. Det var det vi gjorde tirsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling