Nytt gransker-besøk i Havnelageret

EOS-utvalgets leder bekrefter nytt besøk i E-tjenestens lokaler.

AKSJONERER: Leder Eldbjørg Løwer og EOS-utvalget hadde tilsyn hos Etterretningstjenestens lokaler i Havnelageret i Oslo tirsdag forrige uke. I dag bekrefter Løwe at det nå er blitt gjennomført nok et besøk i disse lokalene. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
AKSJONERER: Leder Eldbjørg Løwer og EOS-utvalget hadde tilsyn hos Etterretningstjenestens lokaler i Havnelageret i Oslo tirsdag forrige uke. I dag bekrefter Løwe at det nå er blitt gjennomført nok et besøk i disse lokalene. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): EOS-leder Eldbjørg Løwer bekrefter i dag overfor NRK og Dagbladet at EOS-utvalget har gjennomført et nytt besøk i E-tjenestens lokaler i Havnelageret i Oslo.

Også tirsdag forrige uke slo Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenestene, EOS-utvalget, til mot tjenestens hemmelige lokaler i Havnelageret i Oslo.

- Utvalget jobber videre på ordinær måte, sier Eldbjørg Løwer til NRK og Dagbladet i dag om utvalgets nye besøk i Havnelageret.

Persondata Det var i forrige uke at NRK og Dagbladet kunne fortelle om arkivet som skal ha lagret sensitiv persondata om 400 norske samfunnstopper og mange av deres familiemedlemmer.

På en pressekonferanse  bekreftet generalløytnant Kjell Grandhagen at det er registrert informasjon om nordmenn i arkivet som ikke vet om det selv, men at det ikke dreier seg om sensitive personopplysninger.

- Navn og telefonnummer Ifølge Grandhagen består Fagarkivet av to ting:

1. En oversikt over de personene som er deres kilder og informasjonen om dem som kildene selv har gitt dem. Det er basert på frivillighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer