Nytt grasrot- opprør i Frp

Store deler av grasrota i Hordaland Frp - det desidert største fylkespartiet - står bak et nytt opprør mot Carl I. Hagens kronprins, Terje Søviknes, og den tiltakende sentraldirigeringen av Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevder talsmannen for den alternative nominasjonslista, Haoko Tveitt. På toppen av opprørslista står partiveteranen Fredrik Ugland Litleskare, fulgt av stortingsrepresentant Terje Knudsen og leder for Hordaland Frp, Sigrun Sangolt Natås.

- Flertall bak

- Vi har et flertall av lokallagene med oss, hevder Tveitt overfor Dagbladet.

Han understreker at opprørets siktemål er tredelt:

  • Protest mot forslagene til nye vedtekter fra Terje Søviknes, som han mener sterkt innskrenker lokallagenes selvstendighet og innflytelse.
  • Protest mot sentralstyret, som blant annet dikterer fylkeslaget at Terje Søviknes skal stå øverst på stortingsvalglistene.
  • Protest mot at Terje Søviknes skal bli stortingsrepresentant og forlate posten som ordfører i Os - Frp's utstillingsvindu - etter halvgått løp.

- Stalinistisk

- Jeg kjenner ikke partiet igjen: Grasrota er partiets ryggrad, men blir møtt med arroganse og stalinistiske metoder av sentralstyret og sekretariatet, sier Tveitt.

- Er du redd for å bli ekskludert?

- Om så skjer, går jeg på en æressak. Jeg sier det som må sies, og fullfører en jobb - i motsetning til Terje Søviknes, sier en kamplysten Tveitt.

Opprørslista toppes av veteranen Fredrik Ugland Litleskare fra Stord,

- Jeg stiller meg til disposisjon på den alternative lista. Jeg har hele tida sagt at jeg er innstilt på å ta imot en andre- eller tredjeplass, sier Natås.

Generalsekretær Geir Mo sier at han vil se konkret hva opprøret består i før han kommenterer det.

TRAVLE TIDER for Carl I. Hagen.